avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot fi extradata în Italia sau exista riscul de a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot fi extradata în Italia sau exista riscul de a face închisoare ...

Pot fi extradata în Italia sau exista riscul de a face închisoare în România dacă am fost condamnată cu executare în italia pentru o faptă care nu este prevăzută în legislația românească? (răpire a unui minor de către un părinte care avea autoritate părintească asupra lui în cadrul căsătoriei)

Iulia a scris:

Și totuși se mai naște o întrebare pornind de la legislația românească... există riscul să se dispună executarea pedepsei pe durata de 3 luni în România?

Din pacate, nu. Insa intrucat incalcati in continuare legea si drepturile copilului si pe teritoriul Romaniei s-ar putea sa fiti condamnata si aici.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iulia a scris:
Sunt două lucruri separate,


Situatia dvs este foarte complexa tocmai pentru ca s-a facut ce s-a facut pe cai separate. Condamnarea pentru rapire pe legile din Italia e una ... masurile de executare a hotararii de inapoiere pe legile din Romania e alta. Daca urmeaza exemplul Frantei, Italia nici nu va transmite mandatul. Nu stiu daca pana in prezent Romania a dat o astfel de condamnare... dar in Romania am mai citit despre cazuri in care unii gasesc modalitati de ocolire a legilor care garanteaza preluarea copiilor in conditii de siguranta. Sunt parinti care militeaza pentru preluarea copiilor chiar si cu forta.

Daca si custodia a fost decisa in favoarea parintelui din Italia, nici macar timpul nu mai este in favoarea dvs... timpul spala "circumstantele" in care custodia a fost acordata, pentru ca in astfel de cazuri nu mai este vorba despre interesul copilului ci despre interesul instantei de a-si atinge obiectivul.

Vedeti cum decurg treburile, consultati mai multi avocati. Aici gasiti doar informatii generale.

Coreea de Sud, una din tarile care nu plecau capul, anul asta a decis sa renunte in cazurile internationale la una din conditiile care "impiedicau" executarea. Copilul nu mai este intrebat daca vrea sa plece. In fine, foarte cutremurator, din pacate, ceea ce unii nu realizeaza este ca astfel de Conventii duc si la modificarea, in timp, a legislatiei domestice... se creeaza niste situatii de nici avocatii nu le dau de cap.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
c123456, utilizator
Sintagma "din păcate (nu există riscul să fiți băgată la închisoare)” trădează un subiectivism pe care nu l-ați avea dacă ați cunoaște întreaga situație pentru care însă nu am avut probe de prezentat în instanță, deoarece nu am stat cu filmarea pornită în momentele cele mai critice. Și vă asigur că dreptul copilului de a avea o copilărie fericită nu a fost încălcat. Însă nu aceasta face obiectul întrebării.

Vă adresez o ultimă întrebare legată de răspunsul dvs., dacă nu este prea mult. Această condamnare în România la care vă referiți s-ar aplica pe baza sentinței din Italia sau ar trebui ca tatăl copilului să facă o nouă plângere în România pe baza art. 379 Cod Penal și să se ia de la capăt un alt proces pe teritoriul României? (există și o plângere pentru nerespectarea sentinței judecătorești aflată în rem de ceva vreme, dar aceea este ceva diferit, înțeleg).

Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Iulia, utilizator
Doar in urma unui proces pe teritoriul Romaniei. Desigur ca sentinta din Italia, chiar daca nu va fi executata in Romania, nu va avantajeaza deloc. Iar subiectivismul meu este cat se poate de firesc cat timp ati fost condamnata la doi ani de inchisoare intr-una dintre tarile din UE cu cel mai performant sistem de drept. Voiati sa va incurajez sa incalcati in continuare legea? Iar faptul ca ati fi avut probe daca ... poate fi adevarat sau fals dar e doar o afirmatie neverificabila. Iar ceea ce poate fi afirmat fara nici o dovada, poate fi ignorat fara nici o retinere.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
"Din păcate”, conform răspunsului dv. (pentru care vă mulțumesc din nou) nu voi fi extradată și cel mai probabil nici în România nu voi fi condamnată la o pedeapsă privativă de libertate (mai ales că în 5 ani nu s-a depus plângere pe acest articol). Prin urmare, cedez locul meu la închisoare criminalilor, pedofililor, violatorilor, jefuitorilor, marilor traficanți de droguri și altora care sunt un real pericol pentru societatea în care trăiesc. În plus, sistemul de drept pe care îl admirați are o legislație aflată în contradicție cu cea românească, dat fiind faptul că cea din urmă nu consideră că fapta merită să fie pedepsită atât de aspru. Ca mamă care și-a protejat copilul de o copilărie traumatizantă lângă un tată abuzator, am conștiința curată în fața lui Dumnezeu. Bineînțeles, respect dreptul dv. la o altă opinie. Numai bine!
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Iulia, utilizator

Alte discuții în legătură

Rapire internationala de minor????????????? marinka24 marinka24 buna ziua si Va multumesc anticipat pentru raspuns! de fapt: mama cu copilul nascut in italia,cind micutul avea 2 luni cu consemtamintul tatalui ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala gstoader gstoader buna ziua, sunt mama unui copil de 5 luni nascut in Italia cu resedinta la Roma, mama romanca cu resedinta la Roma si tata italian. Am venit cu copilul ... (vezi toată discuția)