avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt in comunitate de ceva vreme.Insa acum ma confrunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt in comunitate de ceva vreme.Insa acum ma confrunt cu urmatorea ...

Sunt in comunitate de ceva vreme.Insa acum ma confrunt cu urmatorea problema :
>sotul ( cu care sunt casatorita de 34 ani si cu care am un copil major, la casa lui ) mi-a spune zilele trecute( pentru ca este destul de bolnav... faza terminala) ca el mai are 2 copii nelegitimi,nascuti innainte de casatoria noastra. Ups! In prezent locuim intr -un apartament lasat mostenire de parintii lui(socrii mei).Sotul este unicul lor mostenitor. Va intreb pe dvs. : ce ar trebui sa fac eu,acum, in aceasta situatie, astfel incat sa nu am probleme privind locuinta familiala mostenita de sotul meu de la parintii lui.Mentionez ca din partea copilului nostru nu voi avea probleme.Dar din partea celor doi copii(din afara casatoriei ) , cred ca voi avea probleme la o eventuala succesiune dupa sot. Ce ma sfatuiti sa fac, acum cand sotul mai este inca in viata ? Sotul imi sugereaza sa imi faca testament universal pe toate bunurile mostenite de la parintii lui( aici intra si ap. in care locuim) .Multumesc de sprijin ,
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca vrea sa va protejeze, puteti divorta si face partajul in care sa va cedeze totul sau aproape tot, eventual cu clauza viagera sau contract de intretinere. totul se face la notar, cheltuiala oricum ati fi avut-o cu succesiunea si e justificata pentru linistea dumneavoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca divorteaza mai pierde ceva drepturi legale...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba de bunuri pe care soțul le moștenește la rândul lui de la părinții săi, acestea sunt exclusive și nu comune, așadar partajul nu ajută la nimic.

crissstina a scris:

daca vrea sa va protejeze, puteti divorta si face partajul in care sa va cedeze totul sau aproape tot, eventual cu clauza viagera sau contract de intretinere. totul se face la notar, cheltuiala oricum ati fi avut-o cu succesiunea si e justificata pentru linistea dumneavoastra.

Daca copii sunt nelegitimi,inseamna ca nu ii poarta numele sotului,nu au fost recunoscuti,nu li s-a platit pensie alimentara deci nu au nici un drept.Poate sotul crede ca cei 2 copii sunt ai lui,dar daca nu este tatal in acte,numai daca copii cer un test ADN se poate afla daca sunt cu adevarat copii lui si atunci puteti avea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu ce metode sunt pentru a lasa mostenire tot ce ai copiilor tai,ma intereseaza cea mai ieftina dintre metode,cui ma adresez,daca ... (vezi toată discuția)
Impartire avere prin acordul partilor lucit lucit Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: Parintii traiesc. Ei au o casa cumparata impreuna in care locuiesc, iar tatal are alte 2 case si terenuri la tara, ... (vezi toată discuția)