avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Hristos a înviat! De curând am fost diagnosticat cu ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Hristos a înviat! De curând am fost diagnosticat cu două afecțiuni destul de grave ...

Hristos a înviat!

Numele meu este Vasile Toroc ,sunt din Piatra Neamț si sunt într-o situație contradictorie la locul de munca . De curând am fost diagnosticat in urma efectuării unui CT cu doua afecțiuni destul de grave si anume hernie cervicala. si artroza la ambii umeri. Întreband medicul specialist( neurochirurg) care ar fi cauza acesta a confirmat că afecțiunile sunt de la efortul depus la locul de munca . In urma cu 11 ani am fost angajat la firmă la care eu inca lucrez . Aici efortul depus a fost destul de mare - manevrarea de colete si produse cu greutate medie cuprinsa intre 18 si 40 kg . Manevrare la nivelul coapselor si uneori deasupra capului la înălțimi ce ajungeau deseori 2 m . In urma diagnosticării administratorul a afirmat că nu are ce să-mi facă si că trebuie să îl înțeleg că nu mă mai poate tine la munca . Eu in cadrul firmei fac de toate începând de la facturi , AWB urî, manevrare colete încărcare produse în dube si stivuire / destivuire marfa paletizata avand si autorizație de stivuitorist. I-am propus șefului sa îmi mai scadă din leafa SI să rămân în firma făcând toate lucrurile de până acum mai puțin sa ridic produse mai grele de 2 kg . Dansul nu a fost deacord si mia spus că lui îi trebuie om care să muncească . Văzând că nu găsesc înțelegere la dânșii am căutat pe internet lista cu bolile profesionale si am descoperit că hernia cervicala , artroza si tenosinovita tendonului sunt boli recunoscute că boli profesionale. Va rog să îmi dați un sfat, ce as putea face si dacă din punct de vedere legat el mă poate da afara sau mă poate forța că eu să-mi dau demisia .
Va mulțumesc anticipat si va doresc o zi frumoasă si binecuvântată!
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2024
Vasile Toroc, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:31, 27 Mai 2024
Trebuie sa mergeti la medicul specialist de medicina munciicu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale si sa-i spunti probeleme dvs. Medicul va stabili aptitudinea dvs. in munca si va emite o fisa de aptitudine in functie de riscurile profesionale existente la locul dvs. de munca.
Nimeni nu va poate forta sa va dati demisia.
Este obligat orice angajator sa aibe un asemenea contract? De ex. angajatorul meu habar nu are despre vreun medic de medicina muncii.
Angajatorul dvs. insemna ca nu respecta Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
j) să angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi, după caz, a testării psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute şi să asigure controlul medical periodic şi, după caz, control psihologic periodic, ulterior angajării;
si prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
-art.4 (1) Supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii.
-art.6 Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat, sunt obligaţi să respecte reglementările în vigoare privind
supravegherea sănătăţii lucrătorilor.
-art. 7 Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente
supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Puteti sesiza ITM si DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Orice prestari medicale precum cele de mai sus, se efectueaza in baza unui contract de prestari servicii incheiat intre angajator si un medic specialist de medicina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii si aviz psihologic angajare leus leus La angajarea la o firma privata ,de paza, cine are obligativitatea sa efectueze medicina muncii si controlul psihologic la anjajare? Cine plateste aceste ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie voinea severica constantin voinea severica constantin cat este valabila adeverinta medicala eliberata de medicul de faminie -apt pentru munca. unde este reglementat? (vezi toată discuția)
Nerespectarea recomandarilor medicului de medicina muncii lorinaflorina lorinaflorina Lucrez intr-o societate 4 ore, deoarece am si pensie de invaliditate, avand o operatei de coloana cervicala. De la medicul de medicina muncii mi s-a ... (vezi toată discuția)