Am o firma de transport persoane. Zilele trecute am primit prin posta o somatie prin care sunt invitata sa inchei autorizatie licenta neexclusiva cu UCMR-ADA si sa achit remuneratiile restantedatorate si curente.
OK! Sunt de acord sa achit incepand de acum ce trebuie. Dar in ce baza imi pot stabili ei ce am de plata din urma? Adica daca masina a circulat automat se subintelege ca a mers si radio?
Chiar am avut si situatii in care aparatul radio a fost stricat. Cum se poate stabili din urma?
Multumesc!
Pentru cei de la UCMR nu este important daca ati circulat sau nu cu masina, daca a fost stricata, sau nu! Pe ei ii intereseaza sa incaseze drepturile. Ganditi-va ca si de acum incolo se va intampla sa nu circulati o perioada, dar de platit taxa, tot o veti plati! Si din urma, calculul se face la fel. Cel mai sigur este sa-i contactati pe ei si sa-i intrebati cum se calculeaza.
Apropo, va trebui sa platiti cotizatie si la CREDIDAM, pentru drepturile interpretilor. UCMR este pentru instrumental - drepturi de autor.