avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Penalitati nerespectare program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Penalitati nerespectare program vizita minor

Buna ziua, doresc sa va intreb, care e modul de calcul a penalitatilor de nerespectare program vizita minor dupa noua lege a alienarii? Se ia un cuantum de minim 300 ron pe fiecare zi in care nerezidentul ar fi avut drept de vizita? Sau se iau in calcul toate zilele calendaristice ale unei luni ? De ex daca o luna tatal nu a putut sa isi exercite dreptul la vizita prin refuzul copilului, mama plateste luna de 30/31 zile sau doar cele 4 zile (2 weekenduri) cat ar fi avut tatal drept de vizitare?
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2024
Anastasia gar, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Liliana Gradinaru a scris:
Exista un trend negativ in Romania in domeniul alienarii parintesti si o lipsa de analiza amanuntita.


Trendul este de dezbinare in familie. Priviti in ansamblu, nu numai cazurile familiilor divortate/separate.

Cum de au ajuns copiii sa se increada orbeste intr-un strain cunoscut pe internet si sa ignore orice sfat dat de parinti? Romania ocupa locuri de top pe trafic. Credeti ca victime cad doar copiii din familiile destramate?

Alienarea parentala sau pseudo-concepte similare, folosite in instante, servesc ca mijloc de reunire a victimelor abuzului asupra copiilor cu agresorii lor. Gardner, cel care a sfarsit ca Iuda, avea viziuni de normalizare a unor abominatii [ link extern ]

Nu poate contesta nimeni ca n-ar exista sau nu va exista dezbinare. Nu stie nimeni exact...

Ce legaturi sunt in familie, situatia financiara, ce griji au parintii, cum isi petrece copilul timpul, ce priveste, ce citeste, ce asculta, ce relatii are...
Stiti... Eu sunt de partea cealalta a baricadei... Sunt un tata care de aproape un an se lupta sa isi vada copilul care creste alaturi de mama si familia materna.
Un copil care s-a nascut datorita a doi parinti. Niciunul dintre parinti nu este mai bun decat celalalt in ochii copilului, sub nicio forma.
Mama nu este cu nimic mai buna ca tatal.
In romania chiar daca castigi in instanta custodia comuna, ea nu este deloc comuna. Comun este atunci cand copilul are parte de ambii parinti.
Cand mama vine si iti spune la usa ca cel mic nu vrea sa vina la tine ca asa vrea el la 7 ani iar tu ca mama spui ca un minor are putere de decizie, te intreb... Care mai e rolul tău de mama, de parinte?
Eu ca tata sunt puricat si mi se cer adeverinte de salariu ca nu cumva sa ii scape vreun leu neplatit copilului.
In schimb, mamele... Nu dau niciodată socoteala ce fac cu banii primiți. Iar pentru asta imi voi lua mult hate.
Legea spune ca ambii parinti trebuie sa sustina in mod egal copilul.
Daca eu platesc o pensie de 1000 de euro pe luna si mama nu are niciun loc de munca cum contribuie mama?
Daca nu as plati pensia alimentara as putea fi executat silit... Ce pateste mama? Nimic.
Deci... Unde este custodia comuna?

Sunt decizii ale instantelor din România in care se spune clar ca este de datoria mamei sau parintelui rezident sa pregateasca copilul fizic si psihic, sa il incurajeze sa se intalneasca cu celalalt parinte

Cautati pe net si veti gasi chiar anul acesta inainte de modificarea legii 282 si veti gasi 2 cazuri de alienare care s-au finalizat cu pedepse cu executare pentru parintii care nu au încurajat relatia copiilor cu celalalt parinte.

Nu vrea copilul. Nu exista.

Dar. Exista si exceptiile cand părintele nerezident poate fi violent, de exemplu. Dar asta o decide un judecator, nu un parinte. Din cauza asta exista legi. Legi care ar trebui puse in aplicare iar cu noua lege evaluarea psihologica care... Stim cu totii nivelul de pregatire al celor de la DGASPC... In cele mai multe cazuri era favorabila mamelor, acum se transforma in evaluare psihiatrica, cu o comisie la o instituție mult mai bine pregatita.

In incheiere...
Un copil nu ar trebui sa simta lipsa niciunui parinte din viata lui. Divortul se produce intre parinti nu si intre parinte și copii.

Daca dvs ati fi in locului celuilalt parinte ce ati face? Cum v-ati simti?

Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
Sunt mulți tati care considera ca părinții au drepturi egale numai cât timp nu sunt divorțați.
De aici trebuie pornit raționamentul.

Se poate întâmpla ca minorul sa refuze dacă părintele nu a avut o atitudine demnă.
Eu am cazuri în care un părinte a vrut sa facă o manevra neavenita și minorii refuza chiar mamele. O vede dar nu pleacă cu ea.
Se agita extrem de tare instituțiile statului și judecatoarele dacă este vorba de mama dar inutil în cazurile mele.

Insa, pentru tați nimeni nu se agita și se fac ca nu vad nimic.

Și dreptatea are unghiurile ei...

Am clienți care au pierdut legătura cu unii dintre minori dar alții nu vor sa ii vadă pe ceilalți și este un soi de egalitate.
Clienții mei spun ca Dumnezeu nu doarme!

București 2024
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
unsimplutata a scris:
Sunt decizii ale instantelor din România in care se spune clar ca este de datoria mamei sau parintelui rezident sa pregateasca copilul fizic si psihic, sa il incurajeze sa se intalneasca cu celalalt parinte.



In ce articol de lege scrie ca parintele rezident este obligat sa pregateasca psihic copilul pentru programul de vizita?

De ce trebuie sa-l pregateasca psihic? Copiii sunt crescuti de parinti, mama si tata, de mii de ani. Cum dobandeste un parinte astfel de cunostinte sau competente in psihiatria sau psihologia copilului? Daca poate fi obligat sa-l pregateasca psihic pentru programul de vizita ... poate fi obligat sa pregateasca psihic copilul pentru programul de vizita cu abuzatorul? Sau pentru altceva? Chiar impotriva constiintei si vointei parintelui? Intri la niste discutii si nu stii cu cine ... ma lepad de cel rau!

Eu m-as ruga Domnului, sa fie milostiv, si orice as face sau va fi sa fie pentru binele copiilor, spre Slava Lui Dumnezeu.

Parintii au dreptul si indatorirea de a creste copilul, potrivit propriilor convingeri, cu respectarea drepturilor copilului. Sa nu se piarda intelesul si sensul din acest drept si indatorire.

Nu exista dreptul la "program" ... ingrengaturi, drepturi si libertati.

In viata de familie si privata nu exista "program" de vizita, ci legaturi si relatii personale.

Daca parintii nu locuiesc impreuna, parintele separat de copil are dreptul la legaturi personale cu acesta.

Daca exista neintelegeri intre parinti, instanta decide.

Instanta stabileste program cu copilul ca modalitate de pastrare a legaturilor personale.

Parintii nu divorteaza de copii, asa e... dar dupa divort/separare sunt doua gospodarii. Vietile nu se mai desfasoara la comun. Trebuie sa constientizati si diferentiati legaturile din timpul casatoriei si dupa separare.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2024
c123456, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La mine speta e complicata, tatal a plecat din casa unde locuia cu copilul si cu mine cand acesta avea 1 an. A plecat din tara de buna voie, avand job in Ro si unde sta. La 5 ani ai copilului a cerut drept de vizita. Fara nici o implicare de nicio culoare in tot acest timp. Periodic, de la 5 ani ai copilului si pana acum, cam odata pe an mai vine in Ro cu inversunare, cerandu_si drepturile, jignind copilul, jignind mama, lovind mama in fata copilului. Cu toate astea, obtine program de vizitare. Tatal e un strain complet pt copil din cauza propriilor alegeri in viata, strain de care ii e sila din cauza propriului lui comportament. Mie legea imi impune sa il fac pe copil sa accepte un strain doar pt ca ii apare numele pe certif de nastere? Sa ii imprim cu alte cuvinte ca e absolut in regula sa fiu jignita si lovita si ca e ok ca o femeie sa fie agresata? Halal generatii vor mai fi! Si avem pretentii de europeni....Pai nu va mai intrebati de ce Romania pierde pe banda rulanta la CEDO spete pe violenta domestica ( un dosar pe rol e chiar al meu). Copilul are acum 8 ani.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2024
Anastasia gar, utilizator

Alte discuții în legătură

Concubinajul si casatoria, un contract civil sau comercial intre parti? tarkan tarkan Buna dimineata! Vazand atatea cazuri legate de divorturi sau separari intre parintii unui/or copil/ii, am decis sa deschid acest topic. Motivele: in special ... (vezi toată discuția)
Ordin de protectie - procedura obtinere iordachecristian iordachecristian Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza pentru ordinul de protectie? Se completeaza o cerere tip si o alta cerere de chemare in judecata? Deoarece in ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)