Continuați să „o dați după cireș” dle Latka.
Dacă am făcut trimitere la explicațiile dl. av Surcel și dnei. av Grădinaru, trimiterea era cu privire la Codul civil ( unde nu „excelez” ca dvs, și încă de la începutul discuției am făcut apel la intervenția avocaților specializați în drept Civil ), nu la art. 30 alin. 4 din legea nr. 196/2018 pe care dvs. l-ați îmbrățișat ca pe un panaceu.
Nu ați observat ce am susținut anterior trimiterii ?
Haideți să revedem :
Aplicând raționamentul ad absurdum în interpretarea logică a art. 30 alin. 4 din legea nr. 196/2018, ar însemna ca dacă teava vecinului de la etaj se înfundă pe porțiunea care traversează baia vecinului de la parter sau dacă se sparge în aceeași zonă câd se încearcă desfundarea acesteia, sau ca în situația de față când „ La el în casă a schimbat, la mine pe pereți curge rahat și este o mare gaură în tavan( a spart planșeul cu barosul ca să ”dea cădere țevilor de scurgere”, cel de la parter ar avea obligația remedierii/înlocuirii tevii cu pricina pe propria cheltuială ?
În opinia mea proprietarul de la parter ar trebui să înlocuiască sau să repare teava cu pricina pe propria cheltuială doar dacă deterioararea țevi ar avea drept cauză o acțiune mecanică directă a acestuia asupra țevii, fapt ce s-ar putea constata doar printr-o expertiză tehnică.
Până la urmă totul depinde de cauza care produce efectul.
Vi se pare că m-am ascuns după spusele altora ?
latka a scris:
Nu mi se pare, chiar asa ati scris, in logica asta e un sofism de relevanta prin apel la autoritate