avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... propietar vs.asociatie 3
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

propietar vs.asociatie 3

buna ziua,
se poate ca in acelasi proces,exemplu
asociatia de propietari da in judecata 3 propietari din aceiasi scara in aceiasi cauza/pretentii,pt.aceiasi suma,toata lumea fiind cu plata la zii a debitelor si totusi un propietar are castig cauza dosar 5767/pretentii/judec.sec 5/civil,altul pierde 5766,iar eu sunt amanat pt.expertiza contabila !:stunned:5765.
poate sa explice cineva#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:15, 6 Aprilie 2010
daca situatia este identica in cele 3 cazuri si au fost date sentinte total diferite de catre acelasi judecator, poate ca nu ar fi rau sa-l prezentati presei, si poate chiar mai mult .... sa-i faceti reclamatie forului superior. repet .... in situatia in care situatiile sint identice ca forma
sunt exacte,vor de la noi 600 ron ! repet ca nu avem debite fata de asociatie !dansi au hotarat in urma unei sedinte de bloc facand si o lista in care apare semnatua socrului meu ,propietarul ap.desi acesta la aceea data se afla in strainatate, sa achitam o restanta radet cauzata de restantieri ,toti locatarii ,chiar si cei ce nu au restante!
@samsarul
Va rog sa nu mai incalcati regulamentul forumului pentru ca vi se vor sterge mesajele.
Ati postat acelasi subiect de mai multe ori si nu in continuare si ne trimiteti sa citim celelalte 2 subiecte pentru a va raspunde aici. Apoi la fiecare interventie trebuie sa continuati prin editare ultimul mesaj daca nu vi s-a raspuns la el.

Acum la subiect. Ati scris alta data:
-motivul: pretentii suma 600 ron,reprezentand cota parte din majorarile de intarziere la facturile de energie termica neachitate in termenul scadent,conform sent.civile

Asa ca acel expert desemnat de catre instanta nu va face citirea apometrelor si verificarea consumului sau repartizarii costurilor cu apa. Va verifica legalitatea si corectitudinea repartizarii acelei sume stabilite de instanta pe fiecare proprietar.
Doar nu ati fost actionat in instanta ca nu v-ati platit apa, ci doar ca nu achitati cei 600 lei care ar fi partea dv din suma totala stabilita de instanta.

Apoi spuneti referitor la judecatorul care a instrumentat dosarele:
sigur ca la acelasi judecator,doar ne-au dat pe toti in judecata la aceiasi data !

Mai interesati-va daca este asa, pentru ca dosarele se repartizeaza judecatorilor in mod aleatoriu si nu se dau toate dosarele depuse intr-o zi aceluiasi judecator.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
Adriantot, moderator
carol_lorac a scris:

sa-i faceti reclamatie forului superior

Judecatorii au statut de persoane intangibile!!(L303/2004)

@samsarul
Verificati hotararea dvs. cu celelalte doua si vedeti daca apar aceleasi nume! Inclin sa cred ca nu au fost la acelasi judecator(nici macar 2 din 3).
@presedintele
am fost curios sa vad ce prevede aceasta lege si am spicuit din ea ceea ce trebuia:
1. numai judecatorii numiti de presedintele tarii sint inamovibili (nu intangibili)
2. prin juramint au anumite obligatii:
Art. 34. - (1) Inainte de a incepe sa-si exercite functia, judecatorii si procurorii depun urmatorul juramant: "Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!" Referirea la divinitate din formula juramantului se schimba potrivit credintei religioase a judecatorilor si procurorilor si este facultativa.

in cazul prezentat, DACA intr-adevar este vorba despre o situatie identica si acelasi judecator a dat 3 decizii total diferite intre ele, el poate fi sanctionat pecuniar, si nu numai :
Art. 74. - (1) Pentru activitatea desfasurata, judecatorii si procurorii au dreptul la o remuneratie stabilita in raport cu nivelul instantei sau al parchetului, cu functia detinuta, cu vechimea in magistratura si cu alte criterii prevazute de lege.
(2) Drepturile salariale ale judecatorilor si procurorilor nu pot fi diminuate sau suspendate decat in cazurile prevazute de prezenta lege. Salarizarea judecatorilor si procurorilor se stabileste prin lege speciala.
Art. 98. - (1) Judecatorii si procurorii raspund disciplinar pentru abaterile de la indatoririle de serviciu, precum si pentru faptele care afecteaza prestigiul justitiei.
Art. 99. - Constituie abateri disciplinare:
e) nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor;
h) exercitarea functiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedura, cu rea-credinta sau din grava neglijenta, daca fapta nu constituie infractiune;

iar sanctiunile sint :
Art. 100. - Sanctiunile disciplinare care se pot aplica judecatorilor si procurorilor, proportional cu gravitatea abaterilor, sunt:
a) avertismentul;
b) diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu pana la 15% pe o perioada de la o luna la 3 luni;
c) mutarea disciplinara pentru o perioada de la o luna la 3 luni la o instanta sau la un parchet, situate in circumscriptia aceleiasi curti de apel ori in circumscriptia aceluiasi parchet de pe langa aceasta;
d) excluderea din magistratura.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de proprietari redialboss redialboss Buna ziua Situatia se prezinta astfel : Asociatia de proprietarii m-a chemat in instanta pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Marian Jumara Marian Jumara Am cerut recuperarea datoriilor in instanta. Judecatorul ma obliga sa platesc expertiza contabila, jumatate, jumatate, cu paratul, fara ca sa cerem acest ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata restanta dupa perimare Cat Black Cat Black Buna ziua, In momentul de fata am o restanta la intretinere de 727 lei. Am fost actionata in judecata de catre asociatie, care ulterior nu a mai luat nicio ... (vezi toată discuția)