-motivul: pretentii suma 600 ron,reprezentand cota parte din majorarile de intarziere la facturile de energie termica neachitate in termenul scadent,conform sent.civile
sigur ca la acelasi judecator,doar ne-au dat pe toti in judecata la aceiasi data !
sa-i faceti reclamatie forului superior
@presedintele
am fost curios sa vad ce prevede aceasta lege si am spicuit din ea ceea ce trebuia:
1. numai judecatorii numiti de presedintele tarii sint inamovibili (nu intangibili)
2. prin juramint au anumite obligatii:
Art. 34. - (1) Inainte de a incepe sa-si exercite functia, judecatorii si procurorii depun urmatorul juramant: "Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!" Referirea la divinitate din formula juramantului se schimba potrivit credintei religioase a judecatorilor si procurorilor si este facultativa.
in cazul prezentat, DACA intr-adevar este vorba despre o situatie identica si acelasi judecator a dat 3 decizii total diferite intre ele, el poate fi sanctionat pecuniar, si nu numai :
Art. 74. - (1) Pentru activitatea desfasurata, judecatorii si procurorii au dreptul la o remuneratie stabilita in raport cu nivelul instantei sau al parchetului, cu functia detinuta, cu vechimea in magistratura si cu alte criterii prevazute de lege.
(2) Drepturile salariale ale judecatorilor si procurorilor nu pot fi diminuate sau suspendate decat in cazurile prevazute de prezenta lege. Salarizarea judecatorilor si procurorilor se stabileste prin lege speciala.
Art. 98. - (1) Judecatorii si procurorii raspund disciplinar pentru abaterile de la indatoririle de serviciu, precum si pentru faptele care afecteaza prestigiul justitiei.
Art. 99. - Constituie abateri disciplinare:
e) nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor;
h) exercitarea functiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedura, cu rea-credinta sau din grava neglijenta, daca fapta nu constituie infractiune;
iar sanctiunile sint :
Art. 100. - Sanctiunile disciplinare care se pot aplica judecatorilor si procurorilor, proportional cu gravitatea abaterilor, sunt:
a) avertismentul;
b) diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu pana la 15% pe o perioada de la o luna la 3 luni;
c) mutarea disciplinara pentru o perioada de la o luna la 3 luni la o instanta sau la un parchet, situate in circumscriptia aceleiasi curti de apel ori in circumscriptia aceluiasi parchet de pe langa aceasta;
d) excluderea din magistratura.