avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii adeverinta acordare cic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

adeverinta acordare cic

Buna ziua. Am urmatoarea situatie : o salariata a nascut prematur in 21.12.2009. Pana in 20.12.2009 a avut coc. med. cod 01. Din 21.12.2009 are conc med cod 08. Acum imi cere adeverinta pentru concediu ingrijire copil. Cum procedez?
- este o data limita pentru depunerea dosarului de la data nasterii sau de la ultima zi de sarcina si lauzie?
- pe adeverinta trec pentru prima luna de venit , venitul net (restul de plata, sau netul inainte de impozit?) pe luna intreaga, sau aferent celor 20 de zile, desi a avut si medical?
- la fel pentru luna a 11-a: trec salariul pe luna intreaga, sau din 20.12.2008?
- pe adeverinta trebuie completat; " in data de .... se iplinesc cele 42 de zile de conc.lauzie"; eu ce trec: 31 ianuarie cand sunt 42 de la data nasterii, sau 25 aprilie, cand sunt cele 126? si de fapt nu dupa aceea trebuie sa-i dau adeverinta?
- pe perioada cat va fi in CIC figureaza pe statul de plata, cu salar 0?
- trebuie dus ceva la ITM referitor la contractul de munca, cum ca se suspenda?
Va rog sa ma ghidati un pic, ca nu am mai intalnit situatia, si oricum mi se pare cam incalcita, cu nasterea prematura, si concediul de sarcina si lauzie TOT DUPA nastere.... Astept lamuriri.
Cel mai recent răspuns: ADRIANA RATIU , Contabil 19:03, 24 Februarie 2010
-Dosarul se depune in termen de o luna de la data terminarii celor 42 de zile de concediu medical postnatal
-Pe adeverinta treceti salariul net pe lunile lucrate ,iar pe lunile in care a avut concediu medical si zile lucrate,treceti separat sumele pe luna respectiva
-Data pe care trebuie sa o treceti la implinirea celor 42 zile este data 31 ianuarie(implinirea celor 42 postnatale)
-In perioada in care este in cic o treceti pe stat cu salariu 0 mentionind''concediu ingrijire copil''
--La itm duceti instiintare ca salariata respectiva este in cic din data de ...atasind copie dupa certificatul de nastere al copilului
multumesc mult, dar , totusi, trec salariul aferent celor 20 de zile sau al lunii intregi?? Multumesc pentru raspuns.
Data de la care poate intra in CCC in cazul dvs. este 01/02/10. Deci, ultima luna trecuta in adeverinta este ian. 2010.

Intreb: doamna cu ce data a adus cererea pentru suspendarea CIM?
Daca nu ma-nsel cu 31.01.2010. De ce? Intre timp s-au rezolvat toate... din 01.02.2010 e deja in concediu CCIC. Multumesc, oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic_tata_incetare cim in cele 42 de zile de concediu obligatoriu ale mamei Daniel Shneker Daniel Shneker Buna seara, Mutumesc pentru toate informatiile obtinute din lectura spetelor prezentate. Sotia mea va naste la mijlocul lui ianuarie 2010. Apoi va intra ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Alexandravisoiu Alexandravisoiu Buna ziua! Am născut în data de 12.10 prematur, in acea perioadă eram in concediu medical și deoarece nu mă așteptam la acest lucru nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)