In localitatea în care am domiciliul nu există la nici un bloc asa ceva. Nu există sa pui 200 de legături montate până jos la electrovana. Secvential înseamnă să treci cu un singur cablu, în afara apartamentelor și sa se faca conexiune în paralel de la fiecare apartament.La electrovana ajung 2 fire. Dar nu e prevazut asa ceva de ANRE.
V-am dat link deja la actul normativ ANRE pe care-l știu. Dvs. trebuie sa prezentați unul din care sa reiasă ceea ce sustineti. Deocamdată nu ați prezentat .
Electrovana generală se poate pune cu senzori pe casa scării, unde este gaz. Doar dacă există scăpări pe acel spațiu, se va închide gazul general.Senzorul de apartament va închide doar electrovana corespunzătoare apartamentului respectiv.
Senzorii de gaz se montează doar pentru detecția scăpările de gaz, nu se montează pentru nici o alta calamitate, nu-s pentru inundații, pentru cutremure etc. Fiecare senzor va supraveghea și proteja împotriva acumulării de gaz doar spațiul în care e montat, nu are treabă cu alte spatii. Ce povești vor spune OE nu sunt suport tehnic și temei legal.
Liliana Gradinaru a scris:
Ba da, se conecteaza toate apartamentele (cate sunt, 10, 100, cate sunt) la o singura electrovana.