avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIONARE LA 60 DE ANI FARA PENALIZARE DIN SEPTEMBRIE ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIONARE LA 60 DE ANI FARA PENALIZARE DIN SEPTEMBRIE 2024

Dacă am lucrat 38 de ani, din care 7 ani în grupa a 2 a de muncă, și am vârsta de 60 de ani, pot ieși la pensie fără penalizare?.
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2024
ANDREI SĂNDEL, utilizator
Cel mai recent răspuns: ANDREI SĂNDEL , utilizator 10:10, 11 Noiembrie 2024
Daca pensionarea dvs. este ANTICIPATA , chiar fara penalizare , nu puteti munci . Daca aveti stagiu de cotizare de cel putin 35 ani contributivi , plus 5 ani stagiu de cotizare , pensionarea dvs. va fi DE LIMITA DE VARSTA , daca aveti 60 ani . In aceasta situatie , va puteti angaja , la acelasi angajator ( cu un nou CIM ) sau la altul , in conditiile pe care le veti stabili cu acesta . Daca nu ati depus inca cererea de pensionare la Casa de Pensii , cereti direct pensie de limita de varsta , cu aplicarea art 56 din Legea 360/2023 . Asta , desigur , daca indepliniti conditiile de mai sus .
Mulțumesc frumos si scuze pentru ANTICIPATA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensie la 60 de ani fara penalizare? DanutBogdan DanutBogdan Buna ziua, Am 60 de ani (in august 2025), 34 de ani de contributie la pensii, 5 ani de facultate la zi, 9 luni de armata, 9 luni de somaj in anul 1996. Pot ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pentru pensionare anticipata andreeapopescu24 andreeapopescu24 Sunt nascuta pe 28 oct 1956, am 21 de ani de munca, din care 6 ani si 6 luni de grupa I, iar 8 ani de grupa a II-a. Ma pot pensiona anticipat? Va multumesc! (vezi toată discuția)