buna seara.as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu scoaterea fiului meu din tara.mentionez ca copilul are 5 ani,nu am fost casatorita cu tatal copilului,copilul nu poarta numele tatalui ci este doar recunoscut de tatal lui.intrebarea este..il pot scoate din tara pe pasaportul meu fara a fi necesara acea procura cu acordul si semnatura tatalui copilului?va multumesc
D-le avocat instanta de la Petrosani a stabilit pensia fetitei in ian. 2007 la 23% din veniturile fostului sot(aprox 430lei ,fata de 250lei-pensie stabilita dupa divort in suma fixa pana la 18 ani) ,dar in recursul facut de fostul sot la Deva ,in iunie 2007,s-a spus asa:" ..arata ca in mod gresit a modificat obligatia stabilita in cota determinata,procentuala,cf practicii judiciare in materie....schimbarea modalitatii de plata in procente nu isi are nici o justificare fata de situatia actuala din economie...veniturile din prezent(in jandamerie!!!! -ma intreb eu)sunt inferioare celor de la data cand fetita avea varsta de 1 an...raportata la varsta minorei ...pensia trebuie sa reflecte nevoile reale ale minorei...pensia trebuie stabilita in suma fixa"...si asa au mai pus 20 lei la cei 250 lei ca sa tac din gura ..vi se pare normal?va multumesc
deci legea reglementeaza in mod clar cat treb sa plateasca un parinte pentru un minor pensia de intretinere, respectiv 1/4 din venitul net realizat.
Deci corect era ca instanta sa stabileasca pensia de intretinere in raport de salariul sotului, respectiv o patrime din acesta.....sau in procente ar fi trebuit 25% din venitul acestuia.
Care era venitul net al sotului?
Deci nu venitul brut...ci salariul care il ia acesta in mana.
Instanta de la Petrosani s-a pronuntat corect sau a fost aproape de adevar.
Cred ca fostul sot a prezentat o alta adeverinta de venit la instanta de recurs din Deva.
CE mai puteti face? In principiu oricand puteti sa redeschideti o alta actiune pentru majorarea pensiei de intretine dar pentru a fi acceptata de instanta venitul acestuia trebuie sa se fi modificat de la data ultimei hotarari....adica de la aceasta care ati avut-o....