avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constanța-parcare supraetajată Tomis 3-LT2/LT3/LT4 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constanța-parcare supraetajată Tomis 3-LT2/LT3/LT4 vine cu probleme de poluare pentru cetateni

Primăria Constanța vrea să construiască o parcare supraetajată pe bulevardul Tomis, zona Dacia/Tomis III, la o distanță foarte mică între noua parcare propusă P+4E+terasă și fațada blocurilor; având ca rezultat o poluarea fonică și atmosferică ce va afecta locuitorii blocurilor; împiedicarea pătrunderii luminii naturale, mai ales pentru proprietarii de la nivelele inferioare ale blocurile din jur; blocarea accesului pompierilor și salvărilor la blocurile din jur; parcarea va înrăutăți traficul din zonă care este și asa aglomerat. Proiectul prevede și desființarea spațiului verde existent de lângă blocuri.
Cum putem argumenta cu primăria ca un astfel de proiect e împotriva cetățenilor orașului și nu rezolvă problema parcărilor în oraș? Care este soluția pentru anularea acestui proiect al primăriei ?
Ultima modificare: Luni, 26 August 2024
Dfnote, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:52, 9 Septembrie 2024
Care este soluția pentru anularea acestui proiect al primăriei ?

Solutia este sa oferiti dvs o alta solutie viabila pentru problema parcarilor.

Cum putem argumenta cu primăria ca un astfel de proiect e împotriva cetățenilor orașului și nu rezolvă problema parcărilor în oraș?

Nu vad cum ar suna un astfel de sfat, de la distanta, fara a se vedea in concret situatia de fapt, de la fata locului.

CATE persoane/locatari sunt afectati de acest proiect?
Afectează toți locatarii blocurilor LT2,LT3 și LT4, cam 80-100 de familii, care vreme de 2 ani vor fi afectați direct de firmele de construcții, ca mai apoi de poluarea mașinilor care vor fi parcate intr-o parcare P+4 direct în fața ferestrelor.

{Interventie moderator >>> editat mesaj - sters citat anterior}
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2024
trandafir2, moderator
Afectarea pe perioada edificarii parcarii cred ca nu o va lua nimeni in seama, adica nu o pune nimeni la socoteala. Este normala.
In ceea ce priveste "poluarea" provenita de la masinile din parcare cred ca se vor respecta anumite norme de distanta fata de imobilele locuite, norme care vor fi probabil dublate de panouri de protectie fonica si pentru noxe, instalate in jurul parcarii supraetajate (eventual puteti sa cereti dvs aceste lucruri).
In ceea ce priveste solutia, v-am spus deja : oferiti dvs o alta solutie viabila pentru problema parcarilor.

Totusi, ceea ce ma mira (dar nu foarte mult) este faptul ca cele 80-100 de familii nu reusesc sa gaseasca un avocat care sa le reprezinte interesele si se bazeaza pe o informare cu propriile simturi ca sa zic asa. Aceasta da, este o problema.

{Interventie moderator >>> nu este nevoie sa citati tot mesajul anterior, se incarca continutul topicului fara rost}
{Anterior, eu am citat, dar doar doua propozitii punctuale pe care am vrut sa le scot in evidenta. Asta puteti face!}
O soluție viabilă de care am pomenit si în mesajul anterior este de a construi parcarea supraetajata pe locul actualei parcări din fața magazinului MegaImage de pe bulevardul Tomis 310.
Parcare nu trebuie construită între blocuri! Nu este “normal” să fim afectați pe perioada edificării și apoi să “presupunem” ca se vor lua măsuri de izolare fonica și anti-noxe. Toate gazele emise de mașinile parcate unde se vor duce, dispar așa în neant ca toate spațiile verzi din orașul nostru?
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
Dfnote, utilizator
Ce trebuie sa intelegeti este ca eu nu sunt reprezentantul primariei si reprezentantii primariei nu raspund aici pe forum.
Doi. Gandurile, problemele si solutiile oferite de dvs trebuie asternute pe hartie si trimise la primarie. Si daca nu se rezolva, apoi trebuie mers in instanta.
Trei. Degeaba citati franturi din mesajul meu ca si cum imi criticati spusele pentru ca nu va ajuta efectiv si real cu nimic. Eu pot sa spun asa : Bine, sunt de acord cu dvs. Si? Ce ati rezolvat? Pentru mine nu sunteti prima persoana care incearca sa faca dialog in contradictoriu cu cineva, si nu sa rezolve efectiv o problema.
Patru. V-am intrebat de ce nu aveti un avocat pentru o asa de spinoasa problema. Nu ati spus nimic.
Cele 80-100 de familii despre care vorbiti. Cautati un avocat care sa va analizeze la modul real posibilitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria a anulat dreptul la proprietate inclusiv de parcare autoturisme dvneagu28 dvneagu28 In contractul de cumparare al apartamentului este prevazuta cota individza de teren 4,96 % din terenul potrivit deciziei Primariei 402/01.07.1991 plus 16,54 mp ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala a parcarilor fata de imobile pe proprietate privata robert25 robert25 Buna ziua, Locuiesc la parterul unui bloc nou dintr-un complex rezidential care este dotat cu parcare privata. Parcarea amenajata pe proprietatea ... (vezi toată discuția)
Parcare autovehicule sub fereastra. ordin nr. 119/2014 silviub1234 silviub1234 Buna ziua. Locuiesc la et. 1 si vecinii isi parcheaza masinile sub ferestrele apartamentului meu, prin urmare mirosul si gazele de esapament sesimt tot timpul, ... (vezi toată discuția)