avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor consultant fiscal
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

consultant fiscal

Buna seara,
Pot sustine examenul pentru a deveni consultant fiscal in cazul in care vechimea in munca totala este de peste 5 ani dintre care un an si jumatate am profesat ca economist si patru ani am fost administrator cont la o institutie financiara nebancara.
Multumesc,
Calitatea si responsabilitatea de consultant fiscal se exercita exclusiv de catre persoanele care au promovat examenul de consultant fiscal si care sunt inregistrati in registrul consultantilor fiscali,in termen de 60 de zile de la comunicarea rezultatului examenului.
Pentru a verifica daca va incadrati conditiilor legal impuse parcurgeti Regulamentul de organizare si functionare consultant fiscal publicat in MOF Partea I nr 700/17 X 2007 si OUG nr 53/2007 MOf 429/27 VI 2007 pentru modificarea si completarea OG 71/2001 organizarea exercitarii activitatii de consultanta fiscala
Trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

•a) să fie licenţiaţi ai unei facultăţi cu profil economic;
•b) să aibă o experienţă de minimum 5 ani după obţinerea licenţei, în una dintre următoarele activităţi:
◦elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislaţiei fiscale;
◦servicii de administrare a legislaţiei fiscale;
◦elaborarea sau aplicarea reglementărilor contabile;
◦activitate financiar-contabilă;
•c) să nu aibă antecedente penale;
•d) să aibă capacitate deplină de exerciţiu
Cel mai bine ar fi sa mergeti la sediul Camerei Consultantilor Fiscali si sa intrebati.
Datele de contact le gasiti aici: [ link extern ]

Pentru cei interesati:

Camera Consultanţilor Fiscali organizează cursuri de fiscalitate cu plată, care se vor axa pe tematica şi bibliografia aferentă examenului pentru atribuirea calităţii de consultant fiscal.
Seminariile vor avea loc în Bucureşti în perioadele 22-25 februarie şi respectiv 1–4 martie 2010, detalii privind organizarea şi programul acestora urmând să fie publicate pe site-ul CCF în perioada imediat următoare.

[ link extern ]
pate iti este de folos si grupul asta - are la files subiectele din anii anteriori - [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
drecredit, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen consultant financiar Lentian Lentian Daca esti economist si ai lucrat in domeniul bancar indeplinesti conditiile pentru inscriere la examenul de consultant financiar? (vezi toată discuția)
Avocat - consultant fiscal loredy1983 loredy1983 Am si eu o intrebare , va rog frumos sa-mi spuneti daca profesia de avocat este compatibila cu calitatea de consultant fiscal? Adica as vrea sa stiu daca poti ... (vezi toată discuția)
Lector si formator fpt buzau fpt buzau va rog sa ma ajutati cu 2 modele de fisa de post: pentru lector curs si formator de instruire practica. va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)