avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

munca

In urma cu cateva zile am fost informat ca firma la care lucrez se inchide,oferindu-mi un loc de munca similar la aceeasi firma dar in alt oras.Eu nu sunt deacord cu mutarea intrebarea este daca pot beneficia de aj. de somaj vechimea fiind de 3ani la firma respectiva. Ce pot face daca patronul nu ma da in somaj?
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 11:30, 15 Februarie 2010
Art.55 litera b inseamna incetarea CIM cu acordul partilor. Pentru a fi posibil acest llucru, angajatorul trebuie sa aiba de la dvs (angajat) o cerere scrisa prin care solicitati incetarea contractului la o anume data acceptata de angajator.
Pentru inceput puteti vorbi cu angajatorul sa-i spuneti ca infaptuieste un abuz. Daca nu va asculta, lasati sa va incheie contractul cu art.55 si apoi contestati decizia de incetare contract in instanta in termen de 30 zile. Sunteti scutit de taxe de timbru.
Intre timp, nu semnati nimic fara sa cititi. Atentie la documentele care vi se pot da spre a le semna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac pentru a beneficia de somaj? stan lucian stan lucian din motive economice firma isi muta punctul de lucru de la CALARASI la BUCURESTI ,patronul anuntindu-ma de preaviz,in acelasi timp spunindu-mi ca nu poate sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj dupa concediu crestere copil yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua,am fost in concediu pt crestere copil pana la 2 ani,sa terminat concediul in data de 16 09 2012,ma-m reintors la munca pt 2 luni,acum nu mai am ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la somaj in continuare? ContSters79307 ContSters79307 Va scriu in numele unei prietene batuta de soarta, de la tara , de care asa-zisiii patroni isi bat joc fara frica de Dumnezeu! Acum vreo 3,5 luni a intrat in ... (vezi toată discuția)