avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca românească solicita pe mail informatii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca românească solicita pe mail informatii

Bună ziua,o mare banca Românească solicita pe mail informatii și documente justificative despre tranzactiile firmei,despre destinația sumele retrase de la atm...are voie sa solicite asa ceva?Acum m a contactat și telefonic sa trimit datele,altfel îmi blochează serviciile.Adica?blochează conturile?Ma puteți ajuta cu informatii,dacă știți dacă este legal asa ceva.Adica pe lângă toate instituțiile statului care ne agasează cu controale,mai nou ne controlează și băncile,sa le dam raportul
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 16:43, 9 Septembrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, este normal sa va ceara documente justificative, altfel au dreptul sa va blocheze conturile.
Mai întâi să ne spuneți despre ce bancă este vorba.
Când ați făcut firma bancă a cerut toate documentele în original ale firmei.
Mergeți personal la bancă respectivă (nu răspundedeti la email tel ). Bancă chiar sfătuiește să nu se răspundă la email și telefon. (citiți în aplicația băncii mesajele prin care clientii sunt sfătuiți să nu răspundă la email.) Adresa de e-mail este aproape identică cu a băncii .(numai că este doar o farsă)
Conturile nu se blochează așa ușor (bancă nu are dreptul să vă ceară destinația banilor din ATM( în cel mai rău caz ANAF poate cere așa ceva)
În privința tranzacțiilor firmei bancă știe absolut totul.
Aveți mare grijă la cine trimiteți informațiile sensibile ale firmei)
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2024
SunnyXxxX, utilizator
Sunnyxxx, induceti in eroare, nu sunt informatii viabile.

Da, avem legislatie impotriva spalarii banilor si pentru anumite tranzactii peste o anumita suma este necesar sa precizati fie provenienta, fie destinatia banilor. Cititi conditiile si contractul cu banca, este normal.
I am sugerat persoanei să ne spună despre ce bancă este vorba?
De ce precizați ca inf nu sunt valabile?
Veniți cu argumente .După pararea doamnei avocat trebuie să ne conformam oricărui telf sau email primit.
Doamnă avocat nu trebuie să avem și confirmarea că acest e-mail aparține cu adevărat băncii.
În cazul în care se confirma tot nu este ok .
Bancă respectivă nu are dreptul să să verifice proveniență banilor din ATM(așa cum am spus -ANAF-se poate implica într-o astfel de problemă
Toate tranzacțiile firmei sunt în vizorul băncii.
Persoana precizează că domnul sau doamna de la telf dorește să afle toate tranzacțiile firmei. De ce? Domnul când cumpăra ceva emite ordin de plată, când vine ceva ,vânzarea apare în evidentele băncii (ACUM ANAF A INTRODUS ȘI E- FACTURA) toate tranzacțiile sunt la vedere.
Dacă firma a devenit suspectă ANAF cere controlul acesteia.

Liliana Gradinaru a scris:

Sunnyxxx, induceti in eroare, nu sunt informatii viabile.

Da, avem legislatie impotriva spalarii banilor si pentru anumite tranzactii peste o anumita suma este necesar sa precizati fie provenienta, fie destinatia banilor. Cititi conditiile si contractul cu banca, este normal.

Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
SunnyXxxX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)
Poprirea de catre executor a diurnei...??? rogosz_radu rogosz_radu am fost executat de catre un executor judecatoresc in urma unei sentinte date de judecatoria Sibiu judecata de care habar nu aveam am aflat ieri de pe sit-ul ... (vezi toată discuția)
Secretul bancar elless elless Legat de secretul bancar: Conturile angajatilor pot fi urmarite de cineva din interior?In sensul ca are cineva din interiorul bancii dreptul sa urmareasca ... (vezi toată discuția)