avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua! Ma confrunt cu o problema. Sunt broker în ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua! Ma confrunt cu o problema. Sunt broker în asigurari ...

Bună ziua! Ma confrunt cu o problema. Sunt broker în asigurari la început de drum. Și am făcut o greșeală la încheierea asigurării RCA pentru un client. La categoria auto în loc de autoutilitara, am ales autoturism. De aici și prețul mai mic al asigurării. După emitere am observat greseala și am cerut firmei de asigurari sa anuleze/reziliere polita RCA. Răspunsul lor a fost ca o sa modifice dacă închei o alta asigurare corecta tot la ei. Sunt obligata sa fac acest lucru? Precizez ca au preturi f mari pt autoutilitare. Unde ma pot adresa? Masina trebuie înmatriculată și din cauza acestei greșeli nu pot merge la înmatriculare cu ea.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:46, 7 Septembrie 2024
Este o greșeală MATERIALĂ care poate fi corectată.
Nu-i o greșeală cu consecințe juridice. Eroarea materială nu reprezintă un fals.
Doar că trebuie corectată, și LEGAL se poate corecta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Buna ziua

Legea 132/2017 spune ca:
Articolul 5
(9) În situația în care informațiile furnizate de asigurat nu sunt reale la momentul încheierii contractului RCA, prima de asigurare poate fi recalculată și modificată de asigurătorul RCA după notificarea prealabilă a asiguratului.
(10) În cazul prevăzut la alin. (9), dacă asiguratul nu își exprimă acordul cu privire la modificarea condițiilor contractuale, acesta poate denunța contractul RCA în termen de 20 de zile de la data primirii notificării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca incasat la un pret mai mic fserban82 fserban82 Buna ziua, Va rog sa-mi precizati daca legea prevede o rezolvare clara a urmatoarei probleme si care ar fi solutia. - Un proprietar de autovehicul ... (vezi toată discuția)
Anulare polita rca gabonee gabonee Buna ziua, doresc sa aflu un raspuns referitor la o situatie cu care ma confrunt, am achizitionat la inmatriculare o asigurare rca auto, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Greseala rar-modificare sau anulare rca MariusGologan MariusGologan Am facut cartea de identitate(CIV-ul) unei masini la RAR , am facut toate demersurile pentru inmatriculare la Politie(taxe CEC, trezorerie) inclusiv RCA. La ... (vezi toată discuția)