avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie pensie - unde o trimit: la casa de pensii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie pensie - unde o trimit: la casa de pensii sau la instanta judecatoreasca competenta?

Buna seara, va rog frumos sa ma lamureasca cineva si pe mine. Am de gand sa contest decizia pensiei mele de urmas si in decizie scrie ca pot sa o contest la "instanta judecatorasca competenta". Daca inteleg bine, aceasta inseamna ca trebuie s-o depun la tribunal nu la casa de pensii?
Scuzati-mi naivitatea, dar am plecat in strainatate la o varsta destul de frageda si doar pe internet mai pot afla cate ceva cu privire la regulamentele din patria-muma, ca din experienta nu prea stiu nimic... :">

In ce priveste aceasta contestatie, am gasit discutii unde unii sustin ca trebuie trimisa direct la casa de pensii, altii dimpotriva, ca trebuie trimisa la tribunal, cu avocat si tot tacamul... Pai care e totusi varianta corecta?? :O
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:42, 8 Februarie 2010
@BODEALEX

Ma tem ca nu exista nicio prevedere legala care sa sustina ceea ce scrieti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorie sau tribunal sectie civila? OLGAS OLGAS Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti unde pot ataca hotararea Comisiei Centrale de Contestatii. La judecatorie sau la tribunal sectia civila? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Competenta de solutionare Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate sfatui cineva: Am solicitat in scris Casei sectoriale de pensii a MAI sa-mi recalculeze pensia, in sensul de a-mi ... (vezi toată discuția)
Unde pot face contestatie impotriva deciziei de respingere, la casa de pensii sau la tribunal? SERBAN MIHAI2003 SERBAN MIHAI2003 Am primit decizie de respingere la pensionare limita de varsta cu reducerea varstei datorate gr.I pe legea 19/2000 si doresc sa stiu daca fac contestatie la ... (vezi toată discuția)