avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La intoarcerea din concediul de crestere copil, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La intoarcerea din concediul de crestere copil, angajatorul este ...

La intoarcerea din concediul de crestere copil, angajatorul este obligat sa pastreze angajata minim 6 luni, chiar daca doreste sa se intoarca pe 4 ore/zi si nu pe 8 ore, cum era incadrata inainte de a intra in concediu? Sau angajatorul poate decide desfacerea contractului de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:16, 11 Septembrie 2024
Daca postul de lucru e de 8 ore, nu puteti obliga angajatorul sa va accepte la 4 ore.
La intoarcerea din concediul de crestere copil, angajatorul nu mai este obligat sa pastreze angajata minim 6 luni.

La revenirea din CCC se poat decide concedierea salariatei.
Prevederile art. 25 alin 3 dim Oug 111/2010 nu mai sunt valabile? ART. 25 (1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul. (2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul: a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7. (3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

Cornel Vasile a scris:

La intoarcerea din concediul de crestere copil, angajatorul nu mai este obligat sa pastreze angajata minim 6 luni.

La revenirea din CCC se poat decide concedierea salariatei.

Angajatul venit din CCC poate fi concediat de angajator după termenul primirii stimulentului de inserție.
Nu prevede la alin 2 din lege, că timp de 6 luni nu poate fi concediat.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
la 17-05-2021, Articolul 25 a fost modificat de Punctul 16, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 26 din 7 aprilie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 363 din 08 aprilie 2021 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata ... Elena101990 Elena101990 Bună ziua! Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu funcția de Store manager pt un magazin cu articole sportive, domeniul Vânzări. La ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avand in vedere toate modificarile din ultimul an ... CarmenCrina CarmenCrina Buna ziua, Avand in vedere toate modificarile din ultimul an aduse articolelor de lege cu privire la concediu crestere copil si perioada de acordare ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 1 an sau 2? anita14 anita14 Sunt in concediu de crestere a copilului,nascut in data de 17 aprilie 2012,am optat pentru concediu de 2 ani,si acum as vrea sa va intreb daca este adevarat ca ... (vezi toată discuția)