avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Anul trecut am fost incadrat ca inginer ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant ...

Buna seara! Anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant cu gradatia 0, cu salariul de incadrare 2094lei, respectiv salariul de baza 4190 lei. Acum de la personal mi s-a comunicat faptul ca incadrarea mea a fost gresita si ca salariul meu trebuie sa scada, iar salariul de baza va deveni 3740 lei. Conform Legii salarizarii 153/2017 incadrarea pe studii superioare minima este de 3950 lei pentru debutanti. Cum pot contesta aceasta decizie? Cu stima, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 18 Septembrie 2024
Apreciez că este important de comunicat și în ce instituție publică sunteți angajat, și care a fost evoluția salariului de bază având în vedere majorările salariale care au avut loc în anul 2024. Dacă îmi oferiți mai multe amănunte vă pot ajuta. Trebuie să contestați decizia, când o veți primi, în cazul în care aveți dreptate. Salariul de 3950 lei este cel prevăzut ca fiind maxim ptr anul 2022 pentru gradația de vechime zero. Este important de știut pe ce Anexă sunteți salarizat. Dacă oferiți mai multe amănunte veți primi un răspuns mai detaliat. O seară frumoasă!
Buna seara! Spital clinic judetean, salariul a evoluat de la 4190 pe baza maririlor facute prin ordonantele date de guvern. Sunt salarizat pe Anexa 7 si incadrat in mai 2023,
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Legea 153/2017
art.37 Soluționarea contestațiilor
(1) Soluționarea contestațiilor în legătură cu stabilirea salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare, a sporurilor, a creșterilor salariale, a premiilor și a altor drepturi care se acordă potrivit prevederilor prezentei legi este de competența ordonatorilor de credite.
(2) Contestația poate fi depusă în termen de 20 de zile calendaristice de la data comunicării actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.
(3) Ordonatorii de credite soluționează contestațiile în termen de 30 de zile calendaristice.
(4) Împotriva modului de soluționare a contestației persoana nemulțumită se poate adresa instanței de contencios administrativ sau, după caz, instanței judecătorești competente potrivit legii, în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării soluționării contestației. Instanța se pronunță de urgență și cu precădere.
Bună dimineața! Am intuit că despre o astfel de situație este vorba, deaceea am și pus acele întrebări. Acum mai sunt necesare și alte răspunsuri. Ați fost încadrat și salarizat direct pe Anexa VII sau ulterior prin decizie a conducerii? Oricum este cu siguranță greșit modul în care a fost stabilit salariul de bază. Spre comparație vă pot spune că salariul de bază al unui muncitor necalificat, la majoritatea spitalelor care au trecut pe Anexa VII, era în februarie 2024 de peste 4000 lei. Este curios cum de aveți gradația zero, având în vedere condițiile care se pun de regulă la angajare. Nu ați lucrat deloc înainte? Dacă doriți mai multe amănunte despre ce aveți de făcut în continuare vă rog să mă contactați prin mesaj privat pentru a putea stabili o modalitate mai rapidă de comunicare. Eu am obținut prin proces încadrarea pe AnexaVII și pentru că au procedat greșit m-am adresat unui executor judecătoresc. În iulie am primit întreaga sumă solicitată
( este vorba de o sumă din 6 cifre!) Acum ne judecăm în contestația la executare depusă de spital, astfel încât cred că am și eu nevoie de unele informații de la dvoastră. Contestația împotriva deciziei de modificare a salariului este absolut necesară pentru a putea ulterior să mergeți în instanță. Probabil vă vor da un act adițional. Ar fi util să îl recepționați dar să scrieți pe exemplarul care rămâne la angajator " Am luat la cunoștiință." și eventual și "Voi contesta ". Aștept mesajul dvoastră. Cu considerație Stelian Ologu
Bună seara! Pe paginile proprii ale celor două federații sindicale reprezentative din sănătate puteți găsi cât cred ei că ar trebui să fie salariile stabilite pe Anexa VII pentru fiecare funcție în parte. Am verificat eu și o federație dă un salariu de 5040 lei iar cealaltă de 3758 lei la 1 ianuarie 2024. Se pare că Serviciul RUNOS de la spitalul dvoastră este adepta celei de-a doua opinii.
Am găsit un inginer debutant la SCJU CLUJ-5701 lei salariu de bază, raportarea din 31 martie 2024.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
stelarman20001, utilizator

Alte discuții în legătură

Reducere salariu cjas alisamotorca alisamotorca Buna ziua, Sunt angajata a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si am urmatoare problema: Incepand cu luna ianuarie 2018 s-a diminuat salariu net cu suma ... (vezi toată discuția)
Recuperare diferente salariale Mihaela Neculau Mihaela Neculau Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot recupera diferentele salariale pe anul 2018 si 2019, daca a fost stabilit gresit salariul, in momentul ... (vezi toată discuția)
Care este ultima zi de depunere a contestatiei - la angajator ? oanaportar oanaportar In Legea-cadru nr. 153/2017 - salarizarea personalului plătit din fonduri publice se spune ca: Soluţionarea contestaţiilor Art. 37. — (1) ... (vezi toată discuția)