avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Anul trecut am fost incadrat ca inginer ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant ...

Buna seara! Anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant cu gradatia 0, cu salariul de incadrare 2094lei, respectiv salariul de baza 4190 lei. Acum de la personal mi s-a comunicat faptul ca incadrarea mea a fost gresita si ca salariul meu trebuie sa scada, iar salariul de baza va deveni 3740 lei. Conform Legii salarizarii 153/2017 incadrarea pe studii superioare minima este de 3950 lei pentru debutanti. Cum pot contesta aceasta decizie? Cu stima, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 18 Septembrie 2024
Corect, am urmarit acese pagini, inclusiv federatiile sindicale. Uniunea Tesa imi spune ca recalcularea nu poate fi facuta mai putin de 3950 minimul din Anexa 7 pentru incadrarea din 2023, unde nu au fost facute cresteri salariale.

stelarman20001 a scris:

Bună seara! Pe paginile proprii ale celor două federații sindicale reprezentative din sănătate puteți găsi cât cred ei că ar trebui să fie salariile stabilite pe Anexa VII pentru fiecare funcție în parte. Am verificat eu și o federație dă un salariu de 5040 lei iar cealaltă de 3758 lei la 1 ianuarie 2024. Se pare că Serviciul RUNOS de la spitalul dvoastră este adepta celei de-a doua opinii.
Am găsit un inginer debutant la SCJU CLUJ-5701 lei salariu de bază, raportarea din 31 martie 2024.

Personal sunt convins că nu vă vor acorda de bună voie salariul pe care îl așteptați.
Ce este de facut in acest caz? Decizie din partea lor si contestare din partea mea? Sau...

stelarman20001 a scris:

Personal sunt convins că nu vă vor acorda de bună voie salariul pe care îl așteptați.

Contestare act administrativ sau act adițional, așteptat 30 zile un răspuns, după care singura șansă este instanța de dreptul muncii. Succes!
Contestatia are un termen bine precizat in Legea 153/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere salariu cjas alisamotorca alisamotorca Buna ziua, Sunt angajata a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si am urmatoare problema: Incepand cu luna ianuarie 2018 s-a diminuat salariu net cu suma ... (vezi toată discuția)
Recuperare diferente salariale Mihaela Neculau Mihaela Neculau Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot recupera diferentele salariale pe anul 2018 si 2019, daca a fost stabilit gresit salariul, in momentul ... (vezi toată discuția)
Care este ultima zi de depunere a contestatiei - la angajator ? oanaportar oanaportar In Legea-cadru nr. 153/2017 - salarizarea personalului plătit din fonduri publice se spune ca: Soluţionarea contestaţiilor Art. 37. — (1) ... (vezi toată discuția)