avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prejudiciu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prejudiciu ...

Buna,nu stiu daca ma adresez pe forumul corect,insa poate ma puteti indruma voi.Exista vreo reglementare legislativa sau o norma data de primarie privind raspunderea civila a proprietarilor de imobile?Caz concret:o masina a fost grav avariata de gheata cazuta de pe acoperisul unui imobil ce adaposteste cateva firme.Cine e raspunzator si cum se poate recupera prejudiciul?Exista vreun articol in legislatie care sa vina in sprijinul pagubitului?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CATALINUTZA , utilizator 20:34, 24 Februarie 2012
datorita degajarilor de noxe si poluarii fonice, nu se fac parcari decit la o oarecare distanta de blocuri. drept urmare, nu cred ca v-ati parcat masina intr-o parcare legala si, cred eu, nicio instanta nu va va da cistig de cauza, cu atit mai mult cu cit cred ca ati parcat si pe trotuar, loc destinat pietonilor. in caz ca ati fi parcat intr-o parcare legala (si locul va apartine), v-ati putea ridica cu astfel de pretentii
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
Raspunde pentru producerea prejudiciului fie asociatia de proprietari, daca exista, fie toti proprietarii in solidar. Aveti castig de cauza, reglementarea legala -art.1376 din Noul Cod Civil, art.1000 alin.1 C.Civ.-raspunderea pentru prejudiciile cauzate de lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)
Caderi de zapada de pe acoperisul blocului emannueltm emannueltm Ce lege sau hotatrare obliga concret asociatiile de locatari sa curete zapada de pe acoperisurile blocurilor? Pe multe forumuri apare ca......\\"conform ... (vezi toată discuția)