avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt animale companie - Buna seara! Un vecin mi-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt animale companie - Buna seara! Un vecin mi-a furat animalele ...

Furt animale companie - Buna seara! Un vecin mi-a furat animalele de companie si sustine ca le-a dus pe un camp, unde, bineinteles, nu le-am mai gasit... Politia il ancheteaza deja. Credeti ca se va face dreptate in vreun fel? Ma gandesc ca sunt slabe sanse sa mi le mai aduca inapoi sau sa le mai gasesc (vii), dar macar o sa raspunda in fata legii? Sau pot primi daune morale? Plang in fiecare zi dupa ele, erau luate de pe strada si ingrijite deja de ani de zile... Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:28, 17 Septembrie 2024
Buna ziua

Sfatul meu e sa incercati sa angajati un avocat.

Fapta poate fi incadrata la furt sau furt calificat (depinde imprejurare) si eventual la un articol din legea protectiei animalelor (depinde de animale si ce au patit)

Insa, fara un avocat care sa urmareasca indeaproape stadiul cercetarilor si eventual sa-i mai preseze din cand in cand, sansele ca cineva sa-si bata capul pentru niste animale luate de pe strada sunt minime.
Din pacate, vecinul va scăpa cu doar o amenda.
Pe parte civila il puteti qctiona în judecata pt daune morale.
Oricum ar fi, animalele sunt cele sacrificate în lupta asta.
Mai cautati-le

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! o persoană din satul în are locuiesc ma hărțuieste ... 0204 0204 Bună ziua! O persoană din satul în are locuiesc ma hărțuieste moral de aproximativ 6 luni. Adică a pus pe cineva să mă urmărească și să-l anunțe ... (vezi toată discuția)
Exista sansa sa pierd acest proces? Rmg99 Rmg99 Am dat in judecata pe tatal fostei mele iubite pentru defaimare, am scris la motive de fapt ce s-a intamplat, ca mi-a iesit in cale in plina strada si mi-a ... (vezi toată discuția)
Am observat ca vecinii de jos sunt de vina. eu cred ca exista ... ionuta57 ionuta57 Am observat ca vecinii de jos sunt de vina. Eu cred ca exista si vecini de sus care deranjează si nu numai. Am o intrebare daca un vecin urmărește cand ... (vezi toată discuția)