avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Vreau sa vand un teren de 7h , teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Vreau sa vand un teren de 7h , teren agricol . Am ...

Buna ziua. Vreau sa vand un teren de 7h , teren agricol . Am avizele finale ,am facut toata procedura de vanzare a terenului . preemptorul si a exercitat dreptul si a acceptat oferta de vanzare ( in care am pus si conditie de vanzare : Termenul de 10 zile lucratoare in care poate sa vireze suma integrala in contul "X" " . Acum nu mai vrea sa ne dea bani pe pamanturi . Au trecut si cele 10 zile lucratoare si nu vrea sa ne dea banii . ce este de facutin continuare ? s-a mai lovit cineva de situatia asta ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 18:31, 26 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu reglementează această sancțiune a decăderii din dreptul de preemțiune, despre care vorbiți dvs. În schimb dă posibilitatea sesizării instanței, în vederea pronunțării unei hotărâri care să țină loc de act de vânzare cumpărare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acceptarea ofertei inseamna ca exista un acord.
Acest Acord contine obligatia preemtorului de plata a terenului. Transmiteti o notificare prin care rezolutionati acest Acord care s-a realizat prin acceptarea ofertei, ca urmare a incalcarii conditiei. Nu trebuie sa fi pus dumneavoastra o sanctiune. Incalcarea unei obligatii se sanctioneaza prin ruperea raportului juridic obligational (rezolutiune sau reziliere, dupa caz) conform Codului Civil.
Se comunica notificare prin posta cu confirmare de primire.
Si apoi sa va dea el in judecata.
Si daca pierdeti sau ati pierdut deja un potential cumparator cereti si daune interese.
Daca ar fi depus diligente - convocare / termen de semnare a contractului la notar atunci ar fi mai greu. Ma intreb si daca dumneavoastra l-ati invitat la notar pt realizarea vanzarii.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2024
mihneaivascu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema e că nu poate vinde deoarece nu îi eliberează primăria documentele necesare pt vânzare. De aceea va trebui el să acționeze preemtorul în instanță.
Ca soluție... căutați un arendas serios și discutați ce preț doriți. La finalul sezonului schimbați contractul de arenda apoi vindeți noului arendas care va avea dreptul de preemțiune. Succes!

mihneaivascu a scris:

Acceptarea ofertei inseamna ca exista un acord.
Acest Acord contine obligatia preemtorului de plata a terenului. Transmiteti o notificare prin care rezolutionati acest Acord care s-a realizat prin acceptarea ofertei, ca urmare a incalcarii conditiei. Nu trebuie sa fi pus dumneavoastra o sanctiune. Incalcarea unei obligatii se sanctioneaza prin ruperea raportului juridic obligational (rezolutiune sau reziliere, dupa caz) conform Codului Civil.
Se comunica notificare prin posta cu confirmare de primire.
Si apoi sa va dea el in judecata.
Si daca pierdeti sau ati pierdut deja un potential cumparator cereti si daune interese.
Daca ar fi depus diligente - convocare / termen de semnare a contractului la notar atunci ar fi mai greu. Ma intreb si daca dumneavoastra l-ati invitat la notar pt realizarea vanzarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul ... Myshtic Myshtic Buna seara. Am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul trebuie sa se prezinte la notar pt a se incheia actele de vanzare-cumparare asupra terenului. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren opreadaniela opreadaniela 1.daca preemtorul-arendas,refuza in mod expres la preemtiune (stipulat in contractul de arendare),mai are dreptul sa depuna comunicare de acceptare a ofertei ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)