avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. Vă rog să mă lămuriți, un proces ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. Vă rog să mă lămuriți, un proces câștigat ...

Bună seara. Vă rog să mă lămuriți, un proces câștigat în instanță cu o sentință civilă definitivă ,legal poate fii anulată de o lege nouă, mă refer la legea muncii 360/2023 ? dacă da , care este baza legală, Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:14, 1 Octombrie 2024
Acei 25 de ani sunt doar un termen al formulei de calcul prin care guvernantii au ajuns la VPR , este stagiul MEDIU realizat din intregul sistem public de pensii . Puteau sa nici nu dezvaluie cum au ajuns la acea valoare , ci sa spuna ca atat este cat poate suporta Statul . O medie e o medie , unii au avut stagii mai mici , alti mai mari , asta e media … Sub nici o forma nu puteau calcula VPR-uri diferite , pensionarii - pe contributivitate - trebuie sa aiba tratament egal . Asta este esenta acestei legi , aduce la egalitate pensionarii cu acelasi numar de puncte , care vor incasa pensii egale . Nu faceti confuzie intre stagiile complete de cotizare cerute de Lege si un parametru dintr-o formula generala . Iar daca , din calcule , v-a rezultat o pensie mai mica , ceea ce ati castigat in instanta vi se pastreaza , cata vreme pensia pe care o incasati nu v-a fost diminuata .
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)
Este constitutionala legea 360/2023 prin neluarea in calcul la ... nonebaronea nonebaronea Este constitutionala legea 360/2023 prin neluarea in calcul la puncte de stabilitate a anilor lucrati dupa pensionare inainte de 1-09-2024 cand a intrat in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea grupei a 2-a de munca la pensie, sub 25 de ani stagiu de cotizare Pauladi Pauladi Stagiu de cotizare sub 25 ani. Buna ziua, sunt pensionar si am im RO un stagiu de cotizare de 22 de ani din care 14 ani lucrati in grupa a 2-a de munca. La ... (vezi toată discuția)