avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la institutia ...

O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la institutia la care lucreaza sotia sa, sa i se comunice daca in anumite date sotia a fost prezenta la serviciu si ce activitati a desfasurat in aceste date? Vi se pare o informatie de interes public? Ce s-ar putea raspunde cu privire la aceasta?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact in aceasta lege ( 544/2001 ) , la art 2 lit ( b ) , se expliciteaza ce se intelege , in sensul legii , prin informatii de interes public , in antiteza cu lit ( c ) , care arata ce sunt informatiile privind datele personale : “… orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila “ . Deci , ceea ce se solicita , nu sunt informatii publice …
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
dana manea a scris:

Am raspuns ]n felul asta, iar acum ne-a facut reclamatie, in temeiul art. 21 din Lg 544/2001 si ne ameninta cu chemarea in judecata si cu daune

E dreptul lui să apeleze la justiție, chiar dacă cere năzbâtii. Nu vă faceți probleme. Așa cum v-a spus colega, prezența (sau nu) la serviciu a unui angajat și activitatea lui profesională nu sunt pe lista informațiilor de interes public.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Categoric nu sunt informatii de interes public si ati dat un raspuns conform legii.

Daca ar fi fost necesare aceste informatii si mai ales legala obtinerea lor pentru a produce efecte juridice fiti convinsa ca ati fi primit adresa din partea instantei de judecata.

Probabil ca a solicitat si acolo si garantat i s a respins.

N aiveti ce face daca omul este convins de propria parere si tine mortis sa o dovedeasca, dar doar pentru orgoliu personal. La fel, daca are de gand sa faca plangere n- are decat si va veti apara invocand aceleasi prevederi legale.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să nu uitați să-i cereți cheltuieli de judecată pentru că, dacă urmați corect procedura, nu aveți cum să pierdeți.
Da, am inteles, insa reclamatia este formulata in temeiul art. 21 din Legea nr. 544/2001. Este nevoie ca institutia sa efectueze cercetare administrativa sau putem sa raspundem de acum ca ne mentinem raspunsul formulat anterior?

Alte discuții în legătură

Fisa postului este informatie de interes public? kumpel kumpel este informatie de interes public fisa de post a unei persoane dintr-o institutie publica? (vezi toată discuția)
Este onrc o institutie publica? ContSters122786 ContSters122786 Buna ziua, As dori si eu sa aflu daca O.N.R.C. o institutie/autoritate publica in sensul legii 544/2001. Pentru ca, daca este, nu inteleg de ce informatiile ... (vezi toată discuția)
Informatii publice hoream hoream Informatiile privitoare la datoriile consilierilor locali la bugetul local, sunt informatii publice? Am facut o cerere pe legea 544 si mi se spune ca sunt ... (vezi toată discuția)