avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la institutia ...

O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la institutia la care lucreaza sotia sa, sa i se comunice daca in anumite date sotia a fost prezenta la serviciu si ce activitati a desfasurat in aceste date? Vi se pare o informatie de interes public? Ce s-ar putea raspunde cu privire la aceasta?
raspundeti ca nu puteti sa ii furnizati asemenea informatii deoarece acestea nu au caracter de ,,informatii publice'' si ca sunt confidentiale .
Tot nu m-am lamurit daca e nevoie ca institutia sa efectueze cercetarea administrativa in urma raspunsului explicit pe care institutia l-a dat, ca nu sunt informatii de interes public sau raspundem ca ne mentinem raspunsul trimis initial.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Accesul liber și neîngrădit al persoanei la orice informații de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre pr..."

b) prin informație de interes public se înțelege orice informație care privește activitățile sau rezulta din activitățile unei autorități publice sau instituții publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informației;
c) prin informație cu privire la datele personale se înțelege orice informație privind o persoana fizică identificată sau identificabilă.
Articolul 6
(1) Orice persoană are dreptul să solicite și să obțină de la autoritățile și instituțiile publice, în condițiile prezentei legi, informațiile de interes public.
(2) Autoritățile și instituțiile publice sunt obligate să asigure persoanelor, la cererea acestora, informațiile de interes public solicitate în scris sau verbal.

Vedeți, peste tot e vb de informații de interes public
Doar refuzul transmiterii de informații de interes public se cercetează.
Mai departe nu are decât sa se adreseze instantei.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
Este evident că îi raspundeți că vă mențineți punctul de vedere. Ulterior, teoretic vă poate da în judecată, dar nu are șanse de câștig, legea 544 e clară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului este informatie de interes public? kumpel kumpel este informatie de interes public fisa de post a unei persoane dintr-o institutie publica? (vezi toată discuția)
Este onrc o institutie publica? ContSters122786 ContSters122786 Buna ziua, As dori si eu sa aflu daca O.N.R.C. o institutie/autoritate publica in sensul legii 544/2001. Pentru ca, daca este, nu inteleg de ce informatiile ... (vezi toată discuția)
Informatii publice hoream hoream Informatiile privitoare la datoriile consilierilor locali la bugetul local, sunt informatii publice? Am facut o cerere pe legea 544 si mi se spune ca sunt ... (vezi toată discuția)