avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar faptul ca pe timpul casatoriei contributia la cheltuielile curente a fot de 3/1? Cota de 3% se poate lua inapoi?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:50, 12 Februarie 2010
imobilul fiind contractat pe numele amandurora, va face obiectul procesului de partaj.
daca imobilul nu este comod partajabil in natura, instanta va dispune atribuirea acestuia unuia dintre soti cu obligarea platii sultei catre celalalt sot.
avand in vedere ca dvs detineti cota de 60% din imobil probabil ca acesta vi se va atribui dvs. in natura.
da, cotele se vor respecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort 2 copii Utilizator1452 Utilizator1452 Am nevoie de sfatul dumneavoastra, o cunostinta a intentat divort, are 2 copii unul de 12 ani si unul de 17. Motivul pentru care a ajuns in situatia aceasta ... (vezi toată discuția)
Culpa exclusiva a sotului ADANNA ADANNA Am divortat, avem sentinta...urmeaza si partajul... Divortul s-a produs din culpa exclusiva a fostului sot: Adica, plecat de acasa, relatie extraconjugala, ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri personale (apartament), esalonare sulta alex_elena alex_elena In urma procesului privind partajul apartamentului am castigat in instanta si am de platit suma de 30000 roni paratei . Am in intretinere doi copii minori , ... (vezi toată discuția)