Bună dimineața. Mama și unchiul meu(nu are copii) vor sa dezbată succesiunea după tatăl lor. Mama sa cedeze, iar unchiul meu să-mi doneze mie. El este plecat în Belgia, iar întrebarea este următoarea:
În aceeași procură specială, poate specifica să-l repezint eu, atât la succesiune, apoi la donație?
Ori, trebuie făcute 2 procuri separate, întâi una pentru succesiune, iar mai apoi a doua, pentru donație?
Mulțumesc în avans pentru răspunsuri!
Nu va poate imputernici tot pe dvs pentru donație. Ca nu puteți sa va donați dvs însevă și sa semnați și ca donator și ca donatar.
Sa o imputerniceasca pe mama dvs și pentru dezbatere și pentru donație.
Mai simplu ar fi ca unchiul sa renunțe și sa rămână mama moștenitoare. Apoi încheiați donația direct cu mama.
Există motive personale pentru care dorim cu toții să-mi doneze unchiul, nu mama. Ideea era alta, daca se poate face cu aceeași procura și dezbaterea, și donația. Ori, trebuie procuri separate.
Mai citisem pe Google că pt donație, donatorul trebuie sa fie neapărat prezent. Este adevărat?
Desigur. Un contract presupune 2 persoane (donator și donatar). Dacă una din părți nu se poate prezenta personal, poate fi reprezentata prin procură.
Se poate face o singura procură pentru ambele operațiuni (și persoane dezbaterea succesiunii și pentru donație) sau se pot face 2 procuri distincte.
Este corect în ambele variante, dar ideea e ca pentru donație nu va poate imputernici tot pe dvs, care primiți.