avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, sunt încadrată în grad de handicap ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, sunt încadrată în grad de handicap accentuat, ...

Bună ziua, sunt încadrată în grad de handicap accentuat, de 1 an am reînceput activitatea la locul de munca , nu am prezentat certificatul de handicap pentru scutire de impozit pe salariu pana acum, pot primi retroactiv banii opriți pentru impozit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 27 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, ci scutirea se acordă de la data depunerii cererii cu copie după certificatul de handicap.
Scutirea de impozit este un drept care se cere, nu o obligasție a angajatorului sau a statului, că nu-i vina statului că n-ați depus cererea.

De ce nu ați depus actele cu cerere pentru scutire impozit`??
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 60 pct. 1 din Codul fiscal, scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit pe salariu pentru o persoana cu handicap MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Din cauza unei spndilite anchilozante si a sacroileitei bilaterale acute, baiatul meu a primit certificat de handicap, gradul II, accentuat. Ni ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. o întrebare am. sunt pers cu handicap, grad 2,accentuat ... rscarlat12 rscarlat12 Bună Ziua. O întrebare am. Sunt pers cu handicap, grad 2,accentuat și potrivit legii448/2006 știu ca beneficiez de scutirea de la plata impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pentru persoanele cu handicap ancabardan ancabardan Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o colega are un certificat de handicap eliberat in data de 29.01.2019. Ea l-a depus in data de 14.02.2019 impreuna cu o ... (vezi toată discuția)