avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire de impozit pe salariu pentru o persoana cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire de impozit pe salariu pentru o persoana cu handicap

Buna ziua

Din cauza unei spndilite anchilozante si a sacroileitei bilaterale acute, baiatul meu a primit certificat de handicap, gradul II, accentuat. Ni s-a spus ca pe langa alte drepturi, are dreptul sa fie scutit de impozitul pe salariu si i sa duca o copie dupa certificatul de handicap la HR. Intrebarea mea este: toata suma care i se oprea ca impozit ii va reveni lui? Sau o imparte cu firma la care lucreaza? am inteles ca aceasta scutire intra in vigoare de data eliberarii actului, nu depunerii la HR. Asa e?
In speranta primirii unui raspuns, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MirelaDorobantu , utilizator 14:27, 10 Noiembrie 2016
In înţelesul art. 60 pct. 1 lit. a)-d) din Codul fiscal, scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative.

Pentru a beneficia de prevederile art. 60 pct. 1 din Codul fiscal contribuabilii au obligaţia de a depune, după caz, la organul fiscal competent sau la angajatorul/plătitorul de venituri documentele care atestă încadrarea în gradul de handicap grav sau accentuat. Documentele vor fi prezentate în original şi în copie, organul fiscal competent, angajatorul/plătitorul de venituri păstrând copia după ce verifică conformitatea cu originalul.
Multumesc pentru raspuns. Stiu prevederile legii. Ma interesa daca impozitul care i s-a oprit pana acum, ii revine angajatului.
I se va recalcula salariul , iar diferenta de bani o va primi salariatul.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu grad de handicap accentuat 1 simona38 simona38 am un angajat. a primit la inceputul lunii un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat de tip 1. nu este pensionar, subliniez. cum ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Rectificativa Nihil since deo Nihil since deo Daca unui salariat cu pensie de handicap accentuat i s a retinut si virat impozitul pe salariu timp 6 luni, desi acesta este scutit de plata acestui impozit, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. o întrebare am. sunt pers cu handicap, grad 2,accentuat ... rscarlat12 rscarlat12 Bună Ziua. O întrebare am. Sunt pers cu handicap, grad 2,accentuat și potrivit legii448/2006 știu ca beneficiez de scutirea de la plata impozitului pe ... (vezi toată discuția)