avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stadiu plângere penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stadiu plângere penală

Buna ziua,
În urma cu 2 ani și 9 luni am depus o plângere penala la politie pentru un furt. Au toate dovezile necesare (video), însă de fiecare data când am întrebat de stadiul dosarului mi s-a răspuns ca este în lucru si ca v-a fi trimis la judecatorie. Pot face ceva pentru a urgenta finalizarea acestuia?
Exista probabilitatea ca după 3 ani sa se prescrie fapta?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2024
Claudiu_Daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:29, 13 Iunie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Există posibilitatea ca, în funcție de particularitățile dosarului, să formulați o contestație privind durata procesului penal. Infracțiunea de furt, în forma de bază, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar termenul de prescripție pentru o astfel de faptă este de 5 ani.

Încercați să faceți cereri de urgentare (în scris) și de comunicare a stadiului dosarului (tot în scris). De asemenea, recomand în continuare înregistrarea unei contestații privind durata procesului penal.

Mult succes!
Pare-se că lucrurile sunt complicate, atunci când există probe clare. Înregistrări pe camere publice. La cazul meu au trecut 2 ani și 2 luni. Până acum nu am primit nici o informare. Daca nu citeam acest topic recunosc că am și uitat. Prejudiciul nu era mare.
Depuneți cerere la parchet.
Apoi, după vreo 2 săptămâni mai vorbiți cu polițistul.
Din păcate, politia nu isi face mereu treaba sau ajunge sa zacă intr-un sertar dosarul la parchet.

București 2025
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pe vremuri te convocau după 2 ani, prezentând verbal un rezumat al statusului și te întrebau dacă dorești continuarea cercetărilor sau ești de acord cu clasarea. N- o mai face parte din procedura actuala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare la politie si parchet Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Am facut o sesizare la Politie si o alta la Parchet , cu privire la tulburare de posesie,amenintare cu moartea si jigniri,din partea unor ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru vatamare corporala depusa in 2020 AlinaEmilia2021 AlinaEmilia2021 Buna ziua, In data de 01.12.2019, sotul meu a fost agresat fizic, a necesitat cateva zile de internare, plus recuperare fizica. A fost in incapacitate de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am depus o plangere penala pentru furt . dupa ce au ... Sergiugabor Sergiugabor Buna ziua, am depus o plangere penala pentru furt . Dupa ce au trecut 3 ani am facut si o cerere de urgentare pentru rezolvarea plangerii penale. Cererea a ... (vezi toată discuția)