avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sotul a decedat si a lasat testament olograf prin care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sotul a decedat si a lasat testament olograf prin care i mi lasa ...

sotul a decedat si a lasat testament olograf,scris de mana si semnat de el, prin care i mi lasa mie toata averea lui.Cum procedez?Mai are fratele lui drept la mostenire?Daca da,cat? mentionez ca nu avem copii ,numai sotul decedat are ,cum am spus un frate.Multumesc anticipat de raspuns
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
Mirela60, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:56, 1 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce n-ati perfectat testamentul la notar, ca sa fie valabil'?
am vrut dar a decedat subit,sant inca socata
fara notar nu i valabil?
Incercati prin proces, poate ii va recunoaste valabilitatea instanta de judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
of...
Mergeti la notar cu testamentul pt veridficare. daca e scris si semnat de el, e perfect valabil. Doar daca il contesta fratele, va veti judeca.
Daca e valabil, fratele e inlaturat de la mostenire si sunteti singurul mostenitor.
Testamenul olograf trebuie sa indeplineasca niste conditii de fond si forma, notarul va poate spune daca e ok.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Testament atestat de avocat - valabilitate anemary_1982 anemary_1982 cat de valabil este un testament facut si atestat de un avocat?care este valabilitatea lui fata de unul facut si autentificat de notar? (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Mostenire xculescu xculescu buna ziua, sotul supravietuitor are 2 copii,din casatorie, insa, dupa moartea sa, nu vrea sa i lase nimic ca mostenire(apatartament) unuia dintre cei doi ... (vezi toată discuția)