avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sotul a decedat si a lasat testament olograf prin care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sotul a decedat si a lasat testament olograf prin care i mi lasa ...

sotul a decedat si a lasat testament olograf,scris de mana si semnat de el, prin care i mi lasa mie toata averea lui.Cum procedez?Mai are fratele lui drept la mostenire?Daca da,cat? mentionez ca nu avem copii ,numai sotul decedat are ,cum am spus un frate.Multumesc anticipat de raspuns
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
Mirela60, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:56, 1 Noiembrie 2024
dar totusi i mi puteti da mai multe relatii? testamentul are data,semnat de el,eu cred ca l-a scris conform legii.Oare ce conditii ,nu inteleg ,FOND,FORMA,Multumesc mult de tot reraspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul olograf este valabil,mergeți la un notar public pentru a va spune exact ce demersuri trebuiesc făcute.In principiu o sa fie nevoie de o expertiza grafoscopica pt a rezulta ca este scris de defunctul soț.
Era mult mai sigur dacă era perfectat la notar, în cazul că fratele soțului îl va contesta.
Dacă îl contestă ajungeți să vă judecați în instanță, iar judecătorul nu-l va putea lua în considerare fără o expertiză dispusă chiar de instanță.

Niște vecini de-ai mei au făcut un testament scris de mână, dar au chemat și 2 martori care și-au trecut datele din buletin și au semnat.
Fiecare face cum îî vine imaginația.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament atestat de avocat - valabilitate anemary_1982 anemary_1982 cat de valabil este un testament facut si atestat de un avocat?care este valabilitatea lui fata de unul facut si autentificat de notar? (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Mostenire xculescu xculescu buna ziua, sotul supravietuitor are 2 copii,din casatorie, insa, dupa moartea sa, nu vrea sa i lase nimic ca mostenire(apatartament) unuia dintre cei doi ... (vezi toată discuția)