avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... .Am o fata de aproape 16 ani, am adoptat-o, stie tot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

.Am o fata de aproape 16 ani, am adoptat-o, stie tot adevarul, nu ...

Buna ziua.Am o fata de aproape 16 ani,am adoptat-o,stie tot adevarul,nu se drogheaza nu fumeaza nu bea, un elev mediu spre bun.
Si acum va descriu situația:de mai bine de un an trecem printr-un coșmar:ne jigneste,e doarte obraznica,reapect deloc deloc,santaje emotionale mereu,sare la bătaie,mușcă,injură!
Toate astea de cand e cu un baiat,si nu as putea sa spun daca e datorita lui sau familiei lui,ca nu am dovezi,dat suspectez ca atit el cat si familia lii mi-a influențat fata.Băiatul e major,si ii puteam face mult rău de la inceput,dar eu nu sunt genul de om,nici soțul meu,Voiam sa fiu alaturi de fata mea si sa o susțin si sa poata sa imi spuna orice si s-a ajuns la asta.
Eu si soțul am ajuns sa ne temem de ea,si puținele momente cat suntem impreuna,asteptam sa treaca cat mai repede pt ca nu stim ce ii tună.Din motive de sănătate veniturile noastre nu mai sunt asa frumusele ca inainte,iar fata cred ca ne-a privit doar ca pe niste saci de bani pina acum,si acum ca nu mai avem de unde…ne calca in picioare.
As vrea sa stiu din punct de vedere legal ce as putea face.
Am tot răbdat si indurat cu speranța ca e doar adolescența si varsta,dar aici vorbim de ura,asta vad in ochii ei!
Am vrut sa mergem la consiliere psihologică dar nu vrea.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
Iacabdanuta90, utilizator

Dapix a scris:

Mai apelati si la o a 2-a opinie, cereti si parerea unui psiholog clinician, din afara DGASPC.

Am incercat,dar nu vrea,si nu am cum sa o duc cu forța, Doamne feri sa o iau cu forța sau s-o iau in brate s-o duc, nu am cum. O data cand eram cu ea la trecere de pietoni am intins mina sa o impiedic sa treaca ca inca veneau masini si a inceput sa urle la mine de toata lumea credea ca o rapesc, am crezut ca intru in pamint de rusine.
Nici macar nu am atins-o,dar apoi sa o duc cu forta la psiholog , ca iubi si familia lui i-au zis sa nu cumva sa fie de acord cu asa ceva
Le da raportul cu absolut tot, unele intelese bine unele intelese cum ii vine ei in acel moment si se plinge lor si tot asa
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
18 din 21 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nicio tulburare. E o adolescenta scăpată "din mână ". Sa nu ne imaginam boli psihice, la toate razgaielile.
Și aici aveți 2 variante:
1. Va infingeti în ea. Nu haine, nu laptop, telefon cu portia, pedepse, soțul dvs sa fie autoritar, dusa, adusa acasă și la meditații, nu ieșit în oraș. Va scuipa sau mușcă? Dat peste bot! Mana-n par! Violenta întotdeauna rezolva orice problemă. Sunteți 2. Nu cred ca o sa va puteți bate în parte.
2. Ușa și du-te, fata mamii, unde-i vedea cu ochii. Va luați complet mână de pe ea, pachețel de acasă și niciun ban în plus. Ce face, o privește. O sa se ducă la iubi, unde o sa stea o perioadă, după care o sa vina acasă, când se va plictisi ala de ea sau când se va satura sa o întrețină.
"De asta m-ati adoptat?" Da
"Sa va bateți joc de mine?" Da, fix de asta.
"Mi-e rău pe strada". Hai sa te vad cum cazi. Ai telefon, suna la salvare. Dacă vin aia degeaba și te amendează, o plătești.
"Lesin". Lesina.

Sa stiti ca asa am fost crescuta eu, dar cu ea nu pot face asta. Nu ma pot infinge in ea pt ca daca nu ea, atunci el sau familia lui cheamă protecția copilului pe mine ca o abuzez,si asa imi citeste domnisorul legile…indirect…prin ea, si si asa îmi reproșează ca ii interzic chestii si ca o privez de libertate si chestii de genul. Vorbeste el, la care in familie nu este nici o regula, toata lumea injura si vorbesc ca la ușa cortului si nu se respecta si se vede o lipsa totala de educatie
Nu ai cu cine,de aia nici nu m-am coborat la nivelul lor pina acum. Dar in fine,nu imi pasa de ei, mie imi pasa de copilul meu.

Telefonul daca i-l iau,ii da el alt telefon laptop nu are,pe acasa nu prea sta fata, e mereu cu el, cand vine acasa incepe iadul, aici la noi se dezlănțuie cum vrea ea!

Cu soțul nici nu discută, ea care pina acum era fetita lui taticu il iubea il adora il venera pe soțul, iar pt soțul meu ea era lumina ochilor lui,a cum pe el il urăște cel mai tare, se uita la el cu ura, nici nu vorbeste cu el, nu il saluta in casa de multe ori, daca se baga sotul in vreo discuție de-a noastra ii zice fata: ”taci ca vorbesc cu mami nu cu tine”…si stiu ca acuma o sa ziceti :”pfoai ca daca eram eu iti trageam una de ii zburau dintii”

Ei…noi nu putem face asta,va spun cu parere de rau…legea tine cu copiii, nu mai avem dreptul nici sa ii educam, se promovează doar modern parentingul si o sa ajungem o generatie cu copiii ținindu-ne cuțitul la gât!
12 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perfect de acord cu stimata @raluk0207, mai putin cu “ Dat peste bot “ si “ Mana-n par “ , cu toate ca , de principiu , stiu ca o “ corectie “ aplicata la timp ( acum cred ca e tarziu ) face minuni . Dar fiica dvs. e mare , stie multe , va mai reclama la telefonul copilului si ajungeti sa dati cu subsemnatul , si nu cred ca va doriti … Dar , cu varianta 2 , sunt in asentiment 100% . Da raportul ? sa dea , de ce va pasa ? Vrei adidasi de 300 , ca atata pot ? Nu ? atunci nu ai … E bine ca stie ca e adoptata , ii spuneti : atat doresc eu sa investesc in tine , nici un sfantz in plus . Iti place - bine , nu-ti place - termina liceul si ia-ti un job . De la 16 ani , poti sa-ti iei oricum un job , in paralel cu scoala . Si , pe banii tai , iti faci orice pofta vrei si-ti permiti . Ati fost mult , mult prea permisivi , cred eu … Daca-mi permiteti o parere personala - multi ma vor condamna - greseala primordiala a fost cand ati hotarat sa adoptati . Poate , daca Pronia a hotarat sa nu fiti parinti , ar fi fost bine sa ramana asa … Nu stiu daca gandesc corect , dar stiu mai multe exemple in care adoptiile nu au iesit tocmai bine … PS. Acum am vazut ce ati scris , nu incetez sa ma mir , pentru ce vorbiti cu acel baiat , sau cu familia lui ? Cum adica , va reproseaza ??? Doamne-fereste , nu-l mai primiti in casa , nu-i raspundeti la telefon si punct . Parerea lor sa si-o tina … Cu regret va spun , “ copilul meu “ nu va mai fi - probabil - niciodata copilul dvs. , nu veti fi decat pusculita la care poate apela … Daca a apucat sa va vada slabiciunea , nici ca adult nu cred ca va fi altfel . Cine stie ce gene a mostenit de la parintii biologici ? pare ca nu foarte bune , daca intr-un an s-a ruinat toata educatia buna pe care i-ati dat-o … PS.2 . Cand e obraznica cu tatal , refuzati si dvs. sa vorbiti cu ea : “ Ai ceva de vorbit cu mine , vorbesti si cu el , amandoi suntem parintii tai . Separat , nu avem ce discuta “ .
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator

@CHKa
Exact asa procedam cand nu vorbea cu sotul,i-am spus ca are doi parinti:mama si tata,ce vb cu mine trebuie sa auda si tata,asa e intr-o familie(excepție la chestiile de femeie etc),apoi cu chestia cu adopția,as vrea sa nu regret acum,pt ca asa a fost sa fie,se zice ca persoanele sunt trimise in viata noastra sa ne învețe o lectie.
Apoi cu treaba ca orice dar absolut orice daca ii refuz sau amin sa ii cumpar ceva,din motive financiare incepe atit ea cat si baiatul si familia lui cu chestia asta:ce parinti suntem?nu asa se creste un copil,copilul e pe perimul loc,copilul trebuie sa primeasca tot ce isi dorește șamd.Ei i s-a oferit totul,tot ce a dorit si me-am permis,pina a fost un copil normal,de cand a devenit asa impotriva noastra,si obreaznica normal ca doar nu voi rasplati purtarea ei tot cu lucruri si mai scumpe pe deasupra.
Nici nu imi permit ,nici nu ii sunt necesare pt are haine si incaltari si nici nu stie sa ceara frumos,ci 3”da-mi,fă-mi ca tu esti parintele si asta e treaba ta”

Alte discuții în legătură

Perioada de monitorizare post adoptie fannatura fannatura Buna ziua! Am o prietena care a adoptat un baietel de 4 ani si acum este in perioada de monitorizare post-adoptie. Adoptia a fost incuviintata in instanta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as dori niste sfaturi atât psihologice cat si juridice. ... Anca 34 Anca 34 Buna ziua,as dori niste sfaturi atât psihologice cat si juridice. Aș dori să plec de acasă am 16 ani jumătate, as vrea sa merg la iubitul meu el având ... (vezi toată discuția)
Fiica mea abuzata psihic de tatal vitreg floralin floralin buna dimineata.am si eu o problema legata de fica mea din prima casatorie care are 15 ani si de vreo2 ani nu se mai intelege cu actualul tata vitreg cea ce a ... (vezi toată discuția)