avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... .Am o fata de aproape 16 ani, am adoptat-o, stie tot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

.Am o fata de aproape 16 ani, am adoptat-o, stie tot adevarul, nu ...

Buna ziua.Am o fata de aproape 16 ani,am adoptat-o,stie tot adevarul,nu se drogheaza nu fumeaza nu bea, un elev mediu spre bun.
Si acum va descriu situația:de mai bine de un an trecem printr-un coșmar:ne jigneste,e doarte obraznica,reapect deloc deloc,santaje emotionale mereu,sare la bătaie,mușcă,injură!
Toate astea de cand e cu un baiat,si nu as putea sa spun daca e datorita lui sau familiei lui,ca nu am dovezi,dat suspectez ca atit el cat si familia lii mi-a influențat fata.Băiatul e major,si ii puteam face mult rău de la inceput,dar eu nu sunt genul de om,nici soțul meu,Voiam sa fiu alaturi de fata mea si sa o susțin si sa poata sa imi spuna orice si s-a ajuns la asta.
Eu si soțul am ajuns sa ne temem de ea,si puținele momente cat suntem impreuna,asteptam sa treaca cat mai repede pt ca nu stim ce ii tună.Din motive de sănătate veniturile noastre nu mai sunt asa frumusele ca inainte,iar fata cred ca ne-a privit doar ca pe niste saci de bani pina acum,si acum ca nu mai avem de unde…ne calca in picioare.
As vrea sa stiu din punct de vedere legal ce as putea face.
Am tot răbdat si indurat cu speranța ca e doar adolescența si varsta,dar aici vorbim de ura,asta vad in ochii ei!
Am vrut sa mergem la consiliere psihologică dar nu vrea.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
Iacabdanuta90, utilizator
La psiholog clar,nu o sa vrea pt.ca ea nu se crede nebuna(habar nu au cu se manaca)

Pfoi,mi se pare cam grav sa depun plingere impotriva iubitului,pt ca a fost consimțit actul sexual si de ea,si el era inca minor,nu de mult a facut 18 ani baiatul.
Iar ordin de restricție sincer nu stiu cum as putea scoate impotriva lui?ca asa stiam ca doar daca fata declara ca a fost influențată de el sau asa cumva era parca.
M-am gandit la inceput sa fac asta,doar ca am crezut ca am sa fac mai mult rau fetei mele…atunci …acum vazand urmarile vident ca regret,pt ca acum suferim toti
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
ii datoreaza intretinere, nu e musai sa o tina in casa si intretinerea mai e conditionata si de respect.
marianliviuh a scris:

Dacă urmează o formă de învățământ vor putea de abia la vârsta de 26 de ani... iar școli postliceale sunt o grămadă, dacă nu facultate și master.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@iacabdanuta90
Vi s-au dat o serie de posibile solutii pe care sa le incercati si tot ce faceti este sa le raspingeti vehement aducand argumente care tin mai mult de partea emotionala decat de partea legala.
O tineti una si buna ca nu e voie sa bati copilul, insa e voie sa fii batut de copil? Daca nu faceti fata aveti solutia de a suna la politie, da e probabil cea mai buna solutie.
La modul in care va exprimati si raspundeti imi dati impresia ca sunteti de fapt fiica si nu mama, cautati sa vedeti cat de mult puteti intinde coarda si care ar putea fi repercursiunile.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
costi58, utilizator
Ați spus că la momentul ăsta fata are aproape 16 ani deci logic are 15 ani. Iar el are 18 ani... deci e major. Se poate depune plângere pt că la acest moment un major întreține acte sexuale cu un minor, nu contează că este actul consimțit. Și faceți repejor asta până nu împlinește fiica 16. Si cereti totodata restricția pt copil. Fiind minora încă puteti cere dumneavoastră. Mai mult decât atât aveți obligația sa faceți acea plângere pt că răspundeți de copil fiind minoră iar dumneavoastră părinte.

Iacabdanuta90 a scris:

Pfoi,mi se pare cam grav sa depun plingere impotriva iubitului,pt ca a fost consimțit actul sexual si de ea,si el era inca minor,nu de mult a facut 18 ani baiatul.
Iar ordin de restricție sincer nu stiu cum as putea scoate impotriva lui?ca asa stiam ca doar daca fata declara ca a fost influențată de el sau asa cumva era parca.
M-am gandit la inceput sa fac asta,doar ca am crezut ca am sa fac mai mult rau fetei mele…atunci …acum vazand urmarile vident ca regret,pt ca acum suferim toti

Alte discuții în legătură

Perioada de monitorizare post adoptie fannatura fannatura Buna ziua! Am o prietena care a adoptat un baietel de 4 ani si acum este in perioada de monitorizare post-adoptie. Adoptia a fost incuviintata in instanta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as dori niste sfaturi atât psihologice cat si juridice. ... Anca 34 Anca 34 Buna ziua,as dori niste sfaturi atât psihologice cat si juridice. Aș dori să plec de acasă am 16 ani jumătate, as vrea sa merg la iubitul meu el având ... (vezi toată discuția)
Fiica mea abuzata psihic de tatal vitreg floralin floralin buna dimineata.am si eu o problema legata de fica mea din prima casatorie care are 15 ani si de vreo2 ani nu se mai intelege cu actualul tata vitreg cea ce a ... (vezi toată discuția)