la intoarcerea din CIC angajatorul mi-a comunicat ca nu mai sunt dorita in colectiv , dar fiind obilgat legal sa ma primeasca mi-a propus incetarea contractului de munca cu plata unei compensatii banesti. Am semnat asadar un acrd de incetare a CIM cu acordul partilor in care era specificat "societatea va acorda salariatului o compensatie de "x" salarii brute lunare , in cuantum de..., care va fi platita pana la data...". Cand au facut plata am primit contravaloarea neta a salariilor. Este corect ceea ce au facut, se impoziteaza aceasta "compensatie asa cum este numita in acord? si daca da, impozitarea este identica cu cea a salariului? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc frumos pentru raspuns. Imi puteti spune va rog care este baza legala pentru aceasta impozitare? In cautarile mele am gasit ca informatie ca salariile compensatorii in caz de concediere sau desfintare post sunt impozabile insa nu este cazul la mine. Eu am semnat pentru platau nei compensatii ca sa inchidem contractul amiabil.