avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COMPENSATII DESFIINTARE POST
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COMPENSATII DESFIINTARE POST

Buna ziua, am o intrebare legata de situatia in care o societate desfiinteaza un post. In acest caz legislatia aplicabila in domeniul dreptului muncii stabileste pentru angajat o compensatie de minim un salariu lunar oferita de catre angajator.
Nelamurirea mea este daca in aceste reglementari se face referire la salariul net sau la cel brut. Din textele legale eu inteleg ca ar fi vorba despre salariul net, insa va rog sa imi spuneti si parerea dumneavoastra.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: claudiad , utilizator 11:36, 2 Aprilie 2009
Este vorba de un salariu lunar brut care se adauga la celelalte drepturi banesti din luna in care se face plata si apoi se impoziteaza.
Din ceea ce ati scris inteleg ca se impoziteaza salariul brut, iar ceea ce ramane se da ca si compensatie angajatului (practic i se dau in mana si banii care pana acum se virau catre casa de pensii, asig. sociale, etc). Am inteles corect sau va refereati la faptul ca se platesc totusi toate aceste contributii la stat?
Va multumesc pentru raspuns.
Nu ati inteles bine. Se retin (in afara de impozit) si celelalte contributii si ce ramane veti primi in mana.
Va multumesc mult pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensator si somaj anaeli_cu anaeli_cu Buna ziua, Am fost concediata prin desfiintarea postului, si mi se ofera un salariu compensator.Am 2 intrebari: mi se va da salariul brut sau net? Daca ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu costachegoga costachegoga Am primit in data de 11.01.2010 instiintare ca postul mi se desfiinteaza si ca atare voi primi in afara drepturilor care mi se cuvin pana la incetarea ... (vezi toată discuția)
Salariu net negociabil si salariul brut anablaga anablaga Buna, de curand m-am angajat, si am semnat un contract pe 3 luni si am niste nelamuriri legate de contract. Aici asa specifica: 1. Salariul net negociabil ... (vezi toată discuția)