avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In luna februarie am inchiriat un apartament pe care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In luna februarie am inchiriat un apartament pe care l-am inregistrat ...

In luna februarie am inchiriat un apart pe care l-am inregistrat la Anaf in oct.
Chiriasul nu platea chiria la tim si utilitatile. La lasat in apart pe fratele lui fara sa ma anunte. Acesta a facut in casa un dezastru. Am anuntat ca vreau sa imi vad locuinta si ma tinut 2 ore in fata blocului. Chemasem pe cineva sa sparga incuietoarea sa vad ce se intampla. Intr-un final ma suna si a spus ca dormea si ca nu a auzit. Asta dupa ce vecinul de deasupra a auzit bataile in usa. Am intrat in casa, a chemat politia cum ca am intrat peste el si am facut scandal. Am primit amenda (in casa mea).
Le-am trimis notificare sa plece. M-au amenintat ca pleaca doar cu ordin judecatoresc. Intr-un final am reusit sa ii conving sa se mute. Dar surpriza cand am ajuns iar mi-a chemat politia spunand ca o sa primesc amenda. Politia a venit a constat ca contractul e in regula si ca trebuie sa plece. Le-am cerut cheile. Numai ca surpriza politistul a spus ca nu sunt obligati sa imi dea cheile si fratele chiriasului (el mi-a predat apart,) a plecat cu cheile de la apart si cu cheia de la uscatorie.
A procedat corect politistul?
Chiriasul nu trebuia sa imi dea cheile inapoi?
Acesta mi-a distrus mobilierul, masina de spalat, a plecat cu tacamurile si vesela din casa.
Cel mai recent răspuns: AllyP , utilizator 13:59, 25 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic ca a procedat bine daca a reusit sa evacueze. Chiar si cu costul unei amenzi. Prin instanta ar fi durat cel putin cateva luni, iar pagubele produse + lipsa de venituri din chirie ar fi fost mai mari.
Daca aveti distrugeri si furt nu va impiedica nimic sa faceti plangere penala.
Din pacate sunt destui chiriasi tepari. In alte tari s-a ajuns sa se ceara garantie foarte mare, adeverinta de la locul de munca si certificat de buna purtare de la proprietarul anterior.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
DinuX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am trecut, dar degeaba.
Polițistul a procedat corect spynandu-i ca nu e obligat sa imi dea cheile înapoi?

hhs a scris:

Buna ziua,
pe viitor cand mai incheiati contracte de inchiriere treceti niste prevederi ca obligatii ale chiriasului si drepturi pt.dvs.
Cum ca:
1. daca nu plateste la timp chiria si utilitatile, a doua zi aveti dreptul sa intrati in apartament si sa-l evacuati
2.daca distruge ceva in apartament, a doua zi aveti dreptul sa-l evacuati si sa retineti din garantie contravaloare pagubelor
3. cereti o garantie egala cu 2-3 chirii
Nu va uitati ca pe forum unii o sa scrie ca nu aveti dreptul sa faceti asa ceva . Aveti dreptul sa treceti ce vreti dvs. in contractul de inchiriere atat timp cat nu este ilegal sau imoral, iar daca e semnat de ambele parti devine executoriu in urmatoare clipa in care invocati un articol din contract!!!
Acum treceti-le toate la pierderi si pe viitor fiti mai atent cu proprietatile dvs., fiindca chiriasilor nu le pasa!!

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

DinuX a scris:

Prin instanta ar fi durat cel putin cateva luni, i

Pai autorul a spus ca avea contract inregistrat la ANAF. El nu este executoriu? Adica n-ar mai trebui sentinta judecatoreasca ci direct executor judecatoresc?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de ce scrie in contract!
1. Iar daca contractul este incheiat pe 1 an, adica are valabilitate pana la anul in februarie, chiriasul poate sa stea acolo pana in februarie si doar atunci sa va dea cheile, indiferent daca plateste sau nu chiria sau utilitatile!! Ulterior il puteti da in judecata!!!
2. V-am spus , daca aveti trecut in contract ca acel chirias este de acord cu evacuarea de urgenta si denuntarea unilaterala a contractului in astfel de cazuri, atunci politistul a facut un abuz ! Iar dvs. il puteti reclama si sa-l dati in judecata pe politist! Daca acolo statea altcineva decat chiriasul titular, atunci iarasi politistul a facut un abuz....acel cineva trebuia amendat si nu dvs. etc.
Chiriasul este obligat prin lege sa-si faca flotant in apartamentul inchiriat. Altcineva nu poate sa locuiasca in apartament decat cel caruia i-ati inchiriat( daca treceati in contract ca nu exista dreptul chiriasului de subinchiriere), atunci politistul trebuia sa-i dea amenda corespunzatoare fratelui chiriasului, care statea ilegal in apartament!!
Legea este destul de greu de interpretat in Romania si fiecare considera doar cei convine din ea! Poate un avocat va sfatuieste cum sa actionati mai departe ca sa recuperati prejudiciul!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
hhs, utilizator
Dupa 3 ani nu expira termenul daca obtin daune in instanta?

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)
Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute arysiso arysiso Buna ziua, Problema mea este urmatoarea .. Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si ... (vezi toată discuția)
Cum evacuez chiriasi rau platnic stefanescu78 stefanescu78 Am inchiriat pe o perioada de 6 luni la un cetatean fara casa , ma mintit ca vrea sa puna birouri si ca are firma de camioane , nu am luat garantie pentru ca ... (vezi toată discuția)