avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! În urma unui furt în magazinul în care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! În urma unui furt în magazinul în care lucrez ...

Bună ziua! În urma unui furt în magazinul în care lucrez în data de 28.10.2024 am fost sancționat cu un avertisment scris. Astăzi am fost înștiințat ca pe lângă avertismentul acela mi se va opri și o parte din bonusul de vânzări . Menționez ca am identificat hoțul imediat după furt ( la 20 de minute )datorită camerelor însă conducerea nu a fost de acord să anunțăm poliția. Este normal ca după un aproape o lună să fiu din nou sancționat suplimentar?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:49, 20 Noiembrie 2024
Exista criterii de acordare a acelui bonus ? Este mentionat in c.i.m. acordarea lui?
Bonusul este în funcție de vânzarea raportată la sfârșitul lunii plus numărul de produse premium vândute , nu este menționat în cim deoarece se modifică grila de bonusare la fiecare 3 luni
Bonusul mi a fost transmis întreg iar astăzi când au intrat banii au intrat fără cei opriți pentru produsele furate
Doar dacă aveți vreo culpa puteți fi sancționat.
Hoții sunt greu de prins în general.

București 2024
Am primit hotărâre cu avertisment scris motivând ca lipsa mea de atenție a favorizat furtul însă pe acea decizie nu era precizat nimic de oprirea banilor , am semnat și am acceptat însă acum mi au oprit și banii . Nu este vorba de suma ( 255 lei din 1010 lei - 500 a pus firma și eu cu încă o colegă care 255 )
“Se sancționează cu avertisment scris domnul … pentru încălcarea articolului M din contractul individual de muncă … pentru încălcarea dispozițiilor ART 60 din regulamentul intern cu raportare la art 39 alin 2 și art 247 Alin 2 din codul muncii “
Lipsa de atenție este culpa dar depinde de multe lucruri.
Contestați dacă au greșit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris art247-248 ali.1 lit.a mariusastra mariusastra Salut mi am o intrabare la un avertisment primit la art 247-248 alin.1.lit.a daca am primit avertismnetul la art 247-248 alin.1 lit .a tin sa mentionez lit ... (vezi toată discuția)
Sactiune abuziva la locul de munca mariusastra mariusastra Salut va scriu pentru a ma lamuri intr o problema intampinata la locul de munca Am fost sactionat la art 247. 248 alin(1) lit.a din legea nr 53/2003 din ... (vezi toată discuția)
A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura mea, iar acum mi se cere demisia din cauza neglijenței. ce să fac? este doar vina mea? evelinebloos evelinebloos Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac ! Sunt angajata de un an de zile la o optica medicala din Bucuresti si recent s-a produs un ... (vezi toată discuția)