Bună ziua! În urma unui furt în magazinul în care lucrez în data de 28.10.2024 am fost sancționat cu un avertisment scris. Astăzi am fost înștiințat ca pe lângă avertismentul acela mi se va opri și o parte din bonusul de vânzări . Menționez ca am identificat hoțul imediat după furt ( la 20 de minute )datorită camerelor însă conducerea nu a fost de acord să anunțăm poliția. Este normal ca după un aproape o lună să fiu din nou sancționat suplimentar?
Bonusul este în funcție de vânzarea raportată la sfârșitul lunii plus numărul de produse premium vândute , nu este menționat în cim deoarece se modifică grila de bonusare la fiecare 3 luni
Bonusul mi a fost transmis întreg iar astăzi când au intrat banii au intrat fără cei opriți pentru produsele furate
Am primit hotărâre cu avertisment scris motivând ca lipsa mea de atenție a favorizat furtul însă pe acea decizie nu era precizat nimic de oprirea banilor , am semnat și am acceptat însă acum mi au oprit și banii . Nu este vorba de suma ( 255 lei din 1010 lei - 500 a pus firma și eu cu încă o colegă care 255 )
“Se sancționează cu avertisment scris domnul … pentru încălcarea articolului M din contractul individual de muncă … pentru încălcarea dispozițiilor ART 60 din regulamentul intern cu raportare la art 39 alin 2 și art 247 Alin 2 din codul muncii “