avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconventionala.....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconventionala.....

buna ziua! as vrea sa mi impartasiti opiniile dumneavostra fata de situatia urmatoare:
-am depus intampinare si reconventionala la cererea de chemare in judecata,
- la unul din termene, mi se invoca exceptia inadmisibilitati reconventionale pe motiv ca nu am indeplinit procedura concilierii prevazuta de art. 729 indice 1

Nu mi se pare normal sa fiu conditionat de aceasta procedura a concilierii directe, deorece, eu, ar fi trebuit sa anticipez ca voi fi chemat in judecata, si ar fi trebuit sa ma pregatesc din timp

Nu ar fi trebuit sa tinem cont de definitia cererii reconventionale, acesta fiind un mijloc incident prin care se valorifica un drept?!

Mar interesa pareri, si pro, si contra!

Va multumesc pentru orice raspuns!
Cel mai recent răspuns: geo26 , utilizator 22:07, 9 Februarie 2010
depinde de litigiu
este cumva vorba se un litigiu comercial ?
faceti referire la concilierea directa prev de art 720 indice 1?
La o prima vedere consider ca cel care a ridicat aceasta exceptie a avut dreptate sa o invoce, si ar fi fost interesant daca ne-ati fi expus si o parte argumentele sale.
da, aveti dreptate, 720 indice 1, am gresit eu din tastatura#-o

litigiu ar fi comercial, pentru ca parata este o societate comerciala

obiectl cauzei este rezolutiune act si repunerea partilor in situatia anterioara

Multumesc!
art. 720 indice 5 alin 1 " daca paratul are pretentii impotriva reclamantului derivand din acelasi raport juridic, el va putea face cerere reconventionala. In cazul litigiilor prevazute de art. 720 indice 1(litigii comerciale) nu este necesara o alta incercare de conciliere"

Din ultimul paragraf, inteleg ca rezultatul convocarii concilierii intreprinse de reclamant (pentru ca el a introdus actiunea) este suficient, iar o alta incercare intreprinsa de parat nu ar mai fi necesara......

La prima vedere, eu asa interpretez....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala - conciliere ???? sabinna sabinna Litigiu comercial Am dat in judecata o firma pentru constatarea rezilierii unui contract de inchiriere si evacuare. Acestea sunt cereri neevaluabile in bani, ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii luminel luminel Creditorul s-a indreptat impotriva debitorului cu cerere privind emiterea unei somatii de plata, care a fost respinsa. Ulterior creditorul introduce actiune ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila art. 720^1 cpc ENGFULL ENGFULL in cazul in care debitorul nu s-a prezentat pentru concilierea prealabila , se incheie proces-verbal ? se mentioneaza ca nu a dat curs invitatiei si i se ... (vezi toată discuția)