avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Daca sunt plecat in deplasare 1 zi si 12 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Daca sunt plecat in deplasare 1 zi si 12 ore am dreptul ...

Buna ziua,

Daca sunt plecat in deplasare 1 zi si 12 ore am dreptul la 2 zile de diurna, dar am dreptul si la o zi libera ? sau daca sunt plecat 2 zile de acasa cu munca in nu stiu ce oras din tara a 3-a zi sunt obligat sa ma prezint la program la birou sau e ziua mea libera?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgian.c , utilizator 20:25, 5 Decembrie 2024
Nu aveti dreptul la nicio zi libera.. dupa revenirea din delegatie , veti merge la munca.
Multumesc de raspuns. Poti sa refuzi acest lucru?
Pai asta presupunand ca se respecta in deplasare programul de munca?(nu se respecta in realitate). Prin umare a 3-a zi poate fi negociata ca zi libera daca atat in prima zi a deplasarii cat si in a 2-a s-a muncit suplimentar peste 4 ore pe zi?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
" ... daca, aflandu-se in delegatie, salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si indeplineste sarcinile si atributiile sale in afara duratei normale a timpului de lucru, munca astfel prestata este considerata munca suplimentara in baza art. 120 alin. (1) din Codul muncii.. .."
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare ecvadan ecvadan Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca se pot plati ore suplimentare in delegatie, mentionez ca se plateste diurna, daca se poate as avea nevoie si de suportul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in primul rand la multi ani. pentru inceputul de an ... Achim2019 Achim2019 Buna ziua. In primul rand La multi ani. Pentru inceputul de an vin si eu cu o problema legata dr pontaj. Lucrez la o societate in domeniul telecomunicatiilor. ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)