Pentru ce a facut acest tata in primul rand e vinovata conducerea scolii ca nu ia masuri pana nu se intampla o tragedie cu copiii.
Faceti reclamatii repetate catre conducerea scolii si in paralel catre inspectoratul scolar.
In raspunsuri toata lumea se gandese la cat de afectat este acel copil care isi terorizeaza colegii, toti uita ca mai este sunt cel putin alti doi copii afectati pe care scoala nu-i protejeaza deloc.
Acum tatal este cel pus la zid si s-ar putea sa dea socoteala in fata legii, dar oare cum sa ne aparam copiii daca angajatii scolii sunt total neprofesionisti si astfel incurajeaza violenta?
Multumesc de raspunsul f realist. Mi se pare ca acesti elevi needucati au mai multe drepturi ca oricine pe aceasta planeta. In situatia noastra, daca in loc de o carioca, acest baiat lau un compas, si il introducea in ochiul baiatul meu, toata lumea se spala pe maini, nimeni nefiind vinovat. Totul se musamaliza ca fiind bulying. Oricum prin cea ce s-a intamplat, consider ca am fost pusi intr-o situatie f periculoasa de angajatii scolii.
Pai nu stiu, cum ziceam, va axati pe chestiuni irelevante in loc sa faceti demersurile necesare. Pana la acest moment trebuia sa fi venit parintii la scoala, la DGASPC, la politie eventual.
Cat despre lipsa de educatie, se aplica tuturor, atat victimelor, cat si agresorilor, dar si martorilor. Toti nu sunt educati despre cum sa reactioneze intr-un anume mediu si raspund dupa cum le spune cel mai vechi creier needucat al omului, sistemul limbic. Astfel, unii ajung victime, unii agresori, unii fani, unii martori...
Este incorect sa presupuneti ca un „astfel” de copil nu este intimidat de un adult, ar trebui sa va ingrijoreze ca nu este intimidat, sa va preocupe... si sa intelegeti putin cum functioneaza fenomenul de bullying. Il luati ca o joaca mai dura intre copii, nu este; da, pot fi raniti copii si unii mai rau in situatii extreme de bullying. Pedepsirea agresorului nu este o solutie pentru ca se va gasi alt agresor sau va reveni cel vechi. Esenta este sa intelegeti fenomenul, sa va educati copilul si, daca vreti sa ajutati scoala care nu face fata, spre binele copilului dv., sa faceti demersuri sa ajutati la educarea tuturor. In lipsa unei educatii a intregului grup, bullyingul reapare. Nu este un fenomen izolat, ci continuu, apare peste tot, mai ales acolo unde lupta pentru putere intr-un grup se face intre participanti care nu sunt maturi emotional.
Nu imi e clar ce face comisia antiviolenta din scoala, dirigintele, daca ati reusit sa introduceti ore de constientizare in clasa, cate ore, daca au ceva efecte, de cate ori pe saptamana, cu cati profesori ati discutat etc.