avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, am filmat in magazin, mai exact Profi și ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, am filmat in magazin, mai exact Profi și din întâmplare ...

Buna ziua, am filmat in magazin, mai exact Profi și din întâmplare am prins și casiera care a făcut scandal că nu am voie sa o filmeze etc..a sunat la 112...a venit politia...ce se poate întâmpla? au trecut 3 luni de atunci...nu am primit nimic acasă...dar stau cu grija.
Cel mai recent răspuns: Valentin8415 , utilizator 19:07, 21 Decembrie 2024
Corect.
Nu ați înțeles, eu nu am făcut deloc scandal ...doamna casiera a făcut...care a chemat și poliția...până la urmă nu a fost intenția să o filmeze pe dânsa...eu am vorbit frumos...doamna a început sa tipe in tot magazinul...

florinm. a scris:

Valentin8415 a scris:

Am vrut sa filmez cu tel încât să nu o prind pe doamna in totalitate ...ideia era că după ce scana produsele cumpărătorului arunca bonul direct in cos, nu îl punea pe masa să îl ia cumparatorul...

Este o politică a multor supermarket-uri de a colecta bonurile fiscale în vederea reciclării. Dumneavoastră, în calitate de client, atunci când primiți bonul fiscal, după ce vă uitați pe el (dacă vă uitați), îl aruncați în primul coș de gunoi ieșit în cale, fără să vă gândiți că e deșeu de hârtie. Dacă ne gândim la volumul imens de marfă vândută prin rețelele de supermarket-uri, putem să ne imaginăm că se pierd zilnic tone de hârtie cu aceste bonuri fiscale, hârtie care, într-o proporție covârșitoare, ajunge în gunoiul menajer în loc să fie reciclată. În schimb, coșul în care îl aruncă casiera este doar pentru bonurile fiscale, iar când se umple, conținutul ajunge la containerul pentru deșeuri de hârtie.
Nu este nimic în neregulă cu acest lucru. E adevărat că casiera ar fi trebuit să întrebe dacă doriți sau nu bonul fiscal, dar de aici până la a face scandal pentru asta...
Pe de altă parte, chiar dacă nu v-a dat bonul fiscal, fiți sigur că el este înregistrat legal în contabilitatea magazinului. Sunt curios de câte ori ați primit bon fiscal (sau măcar să-l vedeți emis de casa de marcat) atunci când ați făcut cumpărături la micile magazine de cartier de tip „ABC”, unde patronul cumpără marfa din supermarket fără a o înregistra legal în contabilitate și v-o vinde dvs cu preț mai mare? Acolo nu mai faceți scandal că nu primiți bonul fiscal?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, nu esti singurul care bate cu piciorul in grebla si se supara ca-l loveste in frunte!
Domnule, legea este pentru toți...nu ne facem dreptate singuri urlând și apelând SNAU 112 pentru nimic ....daca sunteți în necunoștință de cauza...va rog sa va abțineți de la comentariile răutăcioase.....aici se cere sfaturile domnilor avocați ...nu unora care probabil au magazine sau este angajat, și folosește proverbe incluzând lucrurile ce le are prin bătătură...v-am scris cu stima si respectul meritat dle Marcel.

marcel.damaschin a scris:

Stimate domn, nu esti singurul care bate cu piciorul in grebla si se supara ca-l loveste in frunte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere factura claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cadrul legal daca pot emite sau nu factura pentru produsele cumparate pe bonuri de masa. De asemenea, care e nr maxim de ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pe nedrept in supermarket Empeg Empeg Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra pentru ca am mare nevoie de sfaturile unui expert. Intr-o dimineata am mers la[ editat ]cu un prieten sa cumpar niste ... (vezi toată discuția)
Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in alt magazin (pentru ca nu aveam bonul la mine) ContSters350169 ContSters350169 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un ... (vezi toată discuția)