avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, O sa va prezint urmatoarea speta: eu am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, O sa va prezint urmatoarea speta: eu am aplicat pt ...

Buna ziua,
O sa va prezint urmatoarea speta: eu am aplicat pt creditul student invest sotul codebitor pentru ca eu sunt studenta si am si varsta sotul are salariu mai mare. Am aplicat ne-a facut interogare la ANAF si raspunsul a fost negativ ( salariu mic, gradul de indatoarea si scorul FICO) NU NE AJUTA sa accesam creditul. Eu sunt in concediu crestere copil pana in martie contractul fiind suspendat dar , este un contract pe nedeterminat si am si vechime la firma la care sunt. Sotul la fel are salariu dublu decat al meu plus vechime in munca de peste 20 de ani . Sotul a mai avut credite dar, le a achitat fara penalitati. Avem amandoi cate un card de cumparaturi (13000 ron) Impreuna! Sotul are 3 contracte de munca la 3 firma diferite, eu sunt in CCC acum eu intreb nu cumva aceestea sunt motivele pt care ni s-a respins cererea pt credit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Crystyana30 , utilizator 16:46, 7 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil sa ascunda modul exact de calcul al riscurilor si al solvabilitatii pe care doresc sa si-o asume sau nu, este dreptul lor sa tina secret politica de creditare.
Nu sunt sigura ca vreti credit sau ca vreti pe cineva cu care sa va razboiti, sincer, nu inteleg. V-am spus cum aflati raspunsul, nu doriti rasouns, doriti musai de la cine si cand cum vreti.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Nu vreau sa ma razboiesc cu nimeni dar atata timp cat ma simt lezata imi caut dreptatea (este Dreptul meu) pt ca multe persoane din tara nu isi cunosc drepturile si le este teama sa isi caute dreptatea pt simplu fapt ca se simt neputincioase in fata unor institutii de gen.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creditul pe care doriti sa il accesati este produsul bancii. Banca a stabilit niste criterii dupa care il acorda sau nu. Daca nu vor sa vi-l acorde au toata libertatea sa se comporte astfel. Este dreptul lor. Banii sunt ai bancii nu ai dumneavoastra si nu aveti niciun drept asupra lor. Nicio lege nu obliga o institutie bancara sa acorde credite celor care nu indeplinesc conditiile de creditare stabilite de ea. Dat fiind ca nu sunteti clientul bacii respective , nu aveti calitatea de consumator fata de banca respectiva si prin urmare ANPC nu are putere sa preia speta, asa ca probabil veti primi o informare ca petitia dumneavoastra a fost clasata. Ganditi-va ca vine la dumneavoastra un vecin care va cere imprumut niste bani iar dumneavoastra nu doriti da ii dati. Credeti ca vecinul va poate forta sa ii dati acesti bani doar pentru ca el are nevoie de ei?
Sunt de acord cu dvs nu pot da bani la oricine vine sa imi ceara.
Ideea era alta banca mi a dat un refuz (citez: cererea cu nr X a fost respinsa). Eu apoi am day email si am intrebat evident (de ce?) Banca imi raspunde ca nu indeplinim conditiile lor de creditare fara alte detalii. Eu am intrebat: ok dar care sunt acele conditii ?sau poate ne incadram la o suma mai mica. Apoi banca a refuzat sa imi Spuna care sunt acele conditii mentionand ca nu le poate divulga. Mie, mi-sa parut total aiurea sa nu imi poti da niste informatii simple despre dosarul meu in care acolo eu am niste acte personal.
Pe mine asta m-a deranja ca Nu mi-au sp ce conditii NU INDEPLINIM si mai ales care sunt acele conditii. Pana la urma daca imi acordau creditul tr sa semnez un contract nu trebuia sa cunosc termeni din contract?ANPC cel mai probabil le va aplica o amenda in cazul in care se vor constata nerguli. Orice banca din Ro iti da un amarat de credit de 50000 de mii. Bancile traiesc din dobanzi si din credite. Dar cand este vb de credite subventionate de stat lucrurile stau (cusute cu ata alba). Nu mi-a dar credit nu-i bai Dar Nu imi da asa peste nas!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca nu intelegeti esentialul : informatiile solicitate nu sunt despre dosarul dumneavoastra ( din dosar ar trebui sa stiti totul atata timp cat dumneavoastra l-ati depus) ci despre informatiile detinute de banca despre dumneavoastra ca posibil client. Ei acorda sau nu imprumuturile si in urma efectuarii unui calcul de risc . Faptul ca sunteti in concediu de crestere a copilului nu garanteaza venitul dumneavoastra decat pana la terminarea acestui concediu, Dupa terminarea lui banca nu are nicio garantie ca veti mai avea un venit cel putin egal cu cel prezent care este reglementat prin lege. Mai mult de atat ei nu au garantia ca veti mai avea vreun venit, deoarece angajatorul dumneavoastra nu va poate desface contractul de munca decat dupa incetarea CCC . Este posibil sa munciti in continuare in acelasi loc pe un salariu cel putin egal cu indemnizatia actuala dar banca nu stie asta cu siguranta si prin urmare prefera sa nu riste. Nu o sa va spuna niciodata ce v-am spus eu acum pentru ca nu au niciun interes sa stea la povesti cu dumneavoastra. Daca nu sunteti clientul bancii respective ANPC nu poate efectua un control in baza sesizarii dumneavoastra pentru ca nu aveti calitatea de consumator fata de aceasta. Daca ar fi fost cazul sa semnati un contract chiar ar fi fost obligatoriu sa il cititi cu mare atentie inainte de a-l semna. Daca sunteti asa de convinsa ca orice banca va poate acorda imprmutul solicitat, dece nu apelati la alta banca?

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru un credit ipotecar angelica_iordache angelica_iordache Buna ziua, In 2008, sotul meu a facut un credit ipotecar in CHF pentru achizitia unui apartament (la momentul respectiv nu eram casatoriti si creditul l-a ... (vezi toată discuția)
Iesire codebitor credit aurel05 aurel05 Va rag frumos sa imi dati cateva sfaturi. Am fost casatorita 8 ani timp in care sotul a facut un credit la care sunt codebitor, credit care nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Schimbare job in timpul programului Alex Ene Alex Ene Salutare! Momentan am primit o aprobare pe o limita de buget ptr achizitionarea unui imobil in cadrul programului \"Prima casa 2019\". De asemenea eram in ... (vezi toată discuția)