avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masuri legale împotriva stapanilor de caini Buna ziua ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masuri legale împotriva stapanilor de caini Buna ziua am un ...

Masuri legale împotriva stapanilor de caini
Buna ziua am un câine care mai sare gardul uneori(de 2 ori anul acesta) și nu mai poate trece înapoi asa ca încearcă sa vina acasă pe la vecinul meu. Am fost amenințat cu masuri legale dacă se mai întâmplă, ce arimplica pentru mine aceste masuri legale?
Vecinul nu locuiește acolo dar are camere, camere care filmează toată curtea mea este legal?
1 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
E legal dacă e instalat de o firmă autorizată

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

E legal daca nu se vede in curtea dv., nimeni nu instaleaza legal camere ca sa isi vada vecinii.

Buna ziua,

Conform RGPD unghiul de captare a unei camere de supraveghere a propriei proprietatii nu poate viza curtea vecinului decat cu consimtamantul expres al acestuia, indiferent de cine este instalata camera respectiva.
Legal, sistemele de supraveghere si paza se instaleaza de firme autorizate care respecta si GDPR si drept la viata privta si nevoie de securitate etc. Cum spune si colegul mai sus. De aceea am scris despre instalarea legala, caci legalitatea camerelor include protejarea drepturilor tuturor.
Cu scuze, puteti sa-mi exemplificati ce reglementare obliga la acest lucru? Cu exceptia "ghidurilor". Legea 333, HG 301 sau Decizia 52 nu amintesc de asa ceva. RGPD cu atat mai putin. Va multumesc frumos.

Anamaria Plevit a scris:

Buna ziua,

Conform RGPD unghiul de captare a unei camere de supraveghere a propriei proprietatii nu poate viza curtea vecinului decat cu consimtamantul expres al acestuia, indiferent de cine este instalata camera respectiva.

As vrea sa atrag atentia ca exista multe sisteme CARE NU INREGISTREAZA. Prin urmare, ele nu se incadreaza la monitorizare. Si, fireste, nici la protectia datelor. Iar daca nu inregistreaza, nu intra la supraveghere, ca sa nu mai vorbim de paza.
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2024
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Bună ziua tuturor: am câțiva vecini care au dat în patima ... mapostolro mapostolro Bună ziua tuturor: Am câțiva vecini care au dat în patima supravegherii video . Până aici, nicio problemă. Securitatea casei este primordială. Ce ne ... (vezi toată discuția)