avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am o fetita de 6 ani, m-am despartit de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am o fetita de 6 ani, m-am despartit de tatal fetei ...

Buna seara! Am o fetita de 6 ani, m-am despartit de tatal fetei de 5 ani(necasatoriti) pana in momentul de față a fost lipsa in viata copilului, nu m a ajutat mai cu nimic, nu si a facut datoria de tata, sunt amenintata de el, a fost violent cu mine si in timpul sarcinii doar ca nu am depus plangere fiind si minora si fara sa stiu ce as putea face, sunt o mama disperata..el vrea doar sa ma incurce sa nu pot parasii țara, copilului a trebuit sa ii platesc si gradinita privata pentru ca el nu are venit impozitabil , a trebuit sa lucrez in domeniul videochatului sa scap de familia mea si sa i pot oferii copilului un trai decent, vreau sa l scot din drepturi si fara pensie alimentara, nu vrea sa renunte la custodie, nu are deloc conditii pentru copil si nici nu este interesat de el intrucat doar sa mi faca mie rau.. am nevoie de un avocat sa deschid proces doar ca mai intai vreau sa fiu sigura ca nu o sa pierd si eu custodia din cauza domeniului, momentan nu lucrez, doar actualul soț cu car urmeaza sa am un copil si vrea sa ia si fetita in custodia lui.. Va rog si multumesc daca se poate raspunde la mesajul meu!
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 08:18, 2 Ianuarie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista șanse și sa exercitati singura autoritatea parinteasca, dar chiar și asa, tot va avea program.de vizita dacă cere.
Cert e ca trebuie sa mergeti la avocat.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, este un forum public, unele sfaturi pot sa nu va plca, ins de aceea suntem intr-o democratie, sa avem dreptul de a avea opinii diferite.
Legal, opinia domnului Dapix este corecta. Ea nu este valabila in Romania, ci in UE.
Ceeaa ce scrieti dv. mai sus cu ruptul hartiilor etc. este ilegal si poate duce la dosar penal si pierderea exercitarii autoritatii parintesti privind fetita dv.
Legea va poate ajuta, trebuie vazut exact ce lege trebuie aplicata si in ce ordine ca sa va avantajeze. Nu va suparati pe alte opinii, e ok sa fim diferiti. Discutati cu un avocat, cereti doar o consultatie juridica de informare. Vedeti ulterior ce decideti sa faceti.
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru , am inteles , fiecare sa si spuna opinia, e normal, eu am cerut un sfat, nu sa fiu criticata de parca ii iau eu drepturile copilului, vreau doar custodia exclusiva, sigur o pot castiga din moment ce consuma alcool , nu si exercita obligatiile de parinte, este un pericol pentru mine si chiar si pentru copil pentru ca nu ar fii normal ca el sa fie violent cu mine in preajma copilului, de aceea evit sa ma intalnesc cu ei si trebuie sa mi duc copilul la familia mea ca el sa poata vizita copilul, drumuri costuri plus riscul ca tatal meu este violent cu mine. Nu sunt egoista, ii vreau binele si copilului de aceea vreau sa termin legatura cu oameni toxici si pentru ea nu numai pentru mine, este complicat si trebuie vorbit cu un avocat, nu stiu ce suma mi ar trebuii pentru asta.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, intrebati intai. Contactati un avocat sa discutati si verificati inainte sa discutati cat costa consultatia, apoi intrebati inainte de dosar cata costa asistenta in dosar si tot asa. Este dreptul dv. de a cere informatii despre un serviciu inainte de a decide daca il contractati.

Cred ca si sfaturile care va arata sa nu incalcati legea va sunt folositoare. Dapix nu v-a criticat cu nimic, v-a scris ce sfaturi a considerat ca va sunt necesare in functie de situatia prezentata de dv.
Nu pare ca este un pericol pentru copil din ce aratati, insa discutati cu un avocat si vedeti daca gaseste cum sa faca o motivare pentru o exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Trebuie sa aveti in vedere ca asta nu inseamna ca ulterior copilul dv. nu mai are dreptul sa isi vada tatal sau ca acesta nu poate obtine o hotarare in acest sens... de aceea va spun, informati-va intai.
Va rog nu scrieti bolduit. Incercam sa va ajutam si pare ca tipati la noi. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Nici vorba sa i interzica vreodata dreptul parintesc. Toata viata n ai sa scapi de el. Omu nu este absolut nici un pericol pentru copil.

VioletaAntonia a scris:

Buna seara! Am o fetita de 6 ani, m-am despartit de tatal fetei de 5 ani(necasatoriti) pana in momentul de față a fost lipsa in viata copilului, nu m a ajutat mai cu nimic, nu si a facut datoria de tata, sunt amenintata de el, a fost violent cu mine si in timpul sarcinii doar ca nu am depus plangere fiind si minora si fara sa stiu ce as putea face, sunt o mama disperata..el vrea doar sa ma incurce sa nu pot parasii țara, copilului a trebuit sa ii platesc si gradinita privata pentru ca el nu are venit impozitabil , a trebuit sa lucrez in domeniul videochatului sa scap de familia mea si sa i pot oferii copilului un trai decent, vreau sa l scot din drepturi si fara pensie alimentara, nu vrea sa renunte la custodie, nu are deloc conditii pentru copil si nici nu este interesat de el intrucat doar sa mi faca mie rau.. am nevoie de un avocat sa deschid proces doar ca mai intai vreau sa fiu sigura ca nu o sa pierd si eu custodia din cauza domeniului, momentan nu lucrez, doar actualul soț cu car urmeaza sa am un copil si vrea sa ia si fetita in custodia lui.. Va rog si multumesc daca se poate raspunde la mesajul meu!

Alte discuții în legătură

Buna seara. o intrebare,va multumesc anticipat. exercitarea autorității ... Liliana2019 Liliana2019 Buna seara. O intrebare,va multumesc anticipat. Exercitarea autorității parintesti de către un singur părinte inseamna acelasi lucru cu decăderea din ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti maria8888 maria8888 buna ziua! as dori parerea domnilor si doamnelor avocat in urmatorul caz: divort cu minor incheiat prin hotarare judecatoreasca astfel:minorul incredintat ... (vezi toată discuția)
Am divortat in timp ce eram gravida alinuzza13 alinuzza13 Am ramas gravida in ianuarie 2013, casatorita fiind din februarie 2009. Am divortat in aprilie 2013 dupa ce fostul sot m-a parasit in luna martie. Am nascut ... (vezi toată discuția)