avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am o fetita de 6 ani, m-am despartit de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am o fetita de 6 ani, m-am despartit de tatal fetei ...

Buna seara! Am o fetita de 6 ani, m-am despartit de tatal fetei de 5 ani(necasatoriti) pana in momentul de față a fost lipsa in viata copilului, nu m a ajutat mai cu nimic, nu si a facut datoria de tata, sunt amenintata de el, a fost violent cu mine si in timpul sarcinii doar ca nu am depus plangere fiind si minora si fara sa stiu ce as putea face, sunt o mama disperata..el vrea doar sa ma incurce sa nu pot parasii țara, copilului a trebuit sa ii platesc si gradinita privata pentru ca el nu are venit impozitabil , a trebuit sa lucrez in domeniul videochatului sa scap de familia mea si sa i pot oferii copilului un trai decent, vreau sa l scot din drepturi si fara pensie alimentara, nu vrea sa renunte la custodie, nu are deloc conditii pentru copil si nici nu este interesat de el intrucat doar sa mi faca mie rau.. am nevoie de un avocat sa deschid proces doar ca mai intai vreau sa fiu sigura ca nu o sa pierd si eu custodia din cauza domeniului, momentan nu lucrez, doar actualul soț cu car urmeaza sa am un copil si vrea sa ia si fetita in custodia lui.. Va rog si multumesc daca se poate raspunde la mesajul meu!
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 08:18, 2 Ianuarie 2025
Nu aveti de unde sa stiti asta, pare ca sunt temeiuri...
Nu aveți cum să judecați trecutul. In acel moment a fost obtiunea Dvs și ați asumat. Credeți că puteți șterge cu buretele totul ,? Din păcate nu se poate.
As vrea sa sterg cu buretele tot, e foart greu..dar asta nu inseamna cu am scapare... sper si o sa fac tot posibilul sa iesim din viata asta toxica

Szekely Barna a scris:

Nu aveți cum să judecați trecutul. In acel moment a fost obtiunea Dvs și ați asumat. Credeți că puteți șterge cu buretele totul ,? Din păcate nu se poate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, dacă fostul soț e în continuare violent cu dumneavoastră fizic, verbal sau psihic, puteți obține ordin de protecție și eventual face plângere penală pentru amenințare, loviri și alte violențe, santaj etc. După caz. Dacă puteți demonstra în instanță cu martori sau alte probe că el își folosește abuziv statutul de tată ca să vă șicaneze puteți obține ceea ce luat din filmele americane se numește custodie exclusivă, adică exercițiul exclusiv al autorității părintești. Asta însă nu înseamnă decăderea fostuluu soț din drepturile părintești; pentru asta ar trebui să puteți dovedi că tatăl e un pericol pentru copil, că l-a abuzat etc.

Atenție însă, oricare ipoteză de mai sus nu există în lipsa oricăror dovezi. Niciun judecător pe lumea asta (apropo și de plecatul pe alte continente) nu vă va da câștig de cauză doar pe baza vorbelor dumneavoastră sau a ochilor frumoși. De asemenea nu vă sfătuiesc să vă apucați fără asistența unui avocat, sunt complicații juridice care pot apărea.

Și în orice caz nu vă sfătuiesc să răpiți copilul și să fugiți cu el, pentru că în ochii legii asta ați face dacă ați da curs reacției isterice din comentariul la adresa domnului Dapix (apropo, Dapix a fost un rege al geților din Dobrogea care în războiul daco-roman din anii 29-28 î.Ch. a luptat împotriva romanilor și s-a sinucis când aceștia i-au pătruns în cetatea de scaun; sub acest pseudonim poate foarte bine fi și o femeie, iar figura bărboasă poate fi preluată dintr-un film cu daci sau de la o fotografie cu reenacteri).
VioletaAntonia a scris:

copilului a trebuit sa ii platesc si gradinita privata pentru ca el nu are venit impozitabil 
.

Ati incercat sa inscrieti copilul la gradinita de stat si ati fost refuzata pentru ca nu realizeaza tatal venituri?

(Editat)

De ce va agitati daca tatal biologic nu se preocupa in mod activ? Daca exista neintelegeri se actioneaza in instanta. Nu este clar daca doriti sa plecati din tara in vacanta sau pe o perioada nedeterminata. La modul general, nimeni nu poate sa va prezica ce va dispune instanta ... doar ca instanta nu dispune pe ce nu se cere.

Avocatul posibil sa zica tot tacamul, stabilire domiciliu, exercitare autoritate, program vizita.... dvs intrebati daca ceea ce urmariti dvs sa realizati se poate realiza prin actiuni de suplinire acord... posibil sa fie un incovenient, mai costisitor .. dar, fiind vorba de plecatul in alta tara... pana va dumiriti cum sta treaba si legislatia in acea tara... nu va aruncati sa obtineti exercitarea autoritatii exclusive.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. o intrebare,va multumesc anticipat. exercitarea autorității ... Liliana2019 Liliana2019 Buna seara. O intrebare,va multumesc anticipat. Exercitarea autorității parintesti de către un singur părinte inseamna acelasi lucru cu decăderea din ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti maria8888 maria8888 buna ziua! as dori parerea domnilor si doamnelor avocat in urmatorul caz: divort cu minor incheiat prin hotarare judecatoreasca astfel:minorul incredintat ... (vezi toată discuția)
Am divortat in timp ce eram gravida alinuzza13 alinuzza13 Am ramas gravida in ianuarie 2013, casatorita fiind din februarie 2009. Am divortat in aprilie 2013 dupa ce fostul sot m-a parasit in luna martie. Am nascut ... (vezi toată discuția)