avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecarea in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecarea in strainatate

eu sunt despartita de sotul meu de 5 luni,dar inca nu am inaintat nici unul divortul din cauza banilor si eu stau cu copilul meu la mama mea.La vara vreau sa pec in strainatate la o ruda de-a mea la munca, si vreau sa las copilul meu cu parinti mei o periodata.ce vreau sa va intreb.....ce sar intampla daca sotul ar inainta divortul in lipsa mea,si ce sanse sunt ca sa-mi ia copilul,tin sa mentionez ca al viziteaza o data la 1 luna si ceva si nici nul ajuta cu nimic.multumesc
Cel mai recent răspuns: virgo , utilizator 13:08, 12 Februarie 2010
Sfatul meu este sa va rezolvati problemele inainte de a pleca.Inaintati actiunea de divort, solicitati incredintarea minorului si pensie de intretinere pt minor.
buna ziua.
pana la vara aveti timp sa va rezolvati situatia matrimoniala. daca considerati c anu mai exista cale de impacare intre dvs. si sot , investiti instanta cu actiunea de divort .
instanta se va pronunta si asupra incredintarii minorului . de asemenea solicitati si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere. daca minorul vi se incredinteaza spre crestere si educare, in baza hotararii judecatoresti puteti pleca inclusiv cu el in strainatate, fara a avea nevoie de consimtamantulu tatalui sau in acest sens.
daca nu divortati si plecati in strainatate, puteti avea surpriza ca sotul sa solicite desfacerea casatoriei din culpa dvs. si sa motiveze ca nu sunteti o mama model din moment ce plecati la munca in alt stat iar copilul il lasati in grija altor persoane , pt. a avea grija de el .
si procesul se poate judeca si in lipsa dvs., nefiind obligatorie prezenta paratului in instanta.
astfel incat, daca sunteti decisa sa divortati faceti dvs. acest pas !!
Sunt oarecum intr-o situatie asemanatoare si va rog sa ma ajutati cu un sfat: sotul meu, cetatean strain, domiciliaza/rezideaza acum in Romania. Urmeaza sa intentez divortul cat de curand. Avem un copil in varsta de 2 ani, nascut in tara de origine a tatalui. Am posibilitatea de a redobandi rezidenta/dreptul de munca, cere cetatenia si de a ma intoarce in strainatate, acolo unde pot gasi un serviciu. Este posibil ca in timpul divortului si pana la incredintarea minorului sa pot munci in strainatate/tara de origine a sotului si locul de nastere al copilului sau sunt obligata sa raman in Romania ? Copilul poate veni cu mine ? Precizez ca suntem despartiti din luna august iar acum stau la parintii mei, dar nu am nici un venit. Ceea ce i-ar putea oferi lui un avantaj.
Nu stie nimeni nimic despre o asemenea situatie ? Sunt pe cale sa obtin o slujba si nu stiu ce sa fac, sa mai aman sau sa ma angajez ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor elabina elabina Am deschis divortul in iunie 2010 primul termen in octombrie 2010,pana sa ajung la primul termen am renuntat la divort.Eu lucrez in italia cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)