avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenire

Buna ziua,as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva daca se poate vizavi de urmatoarea situatie:am un copil din afara casatoriei ,iar tatal sau a decedat acum 3luni.Tatal copilului stiind ca va deceda a mers la notariat si a facut acte de vanzare fratelui sau (unchiul copiluli meu)pe toate bunurile pe care le detitinea.Nu stiu exact care a fost motivul acestei hotarari ,insa pe mine ma pune tare mult pe ganduri.Fratele ,a spus ca copilul meu va primi ceea ce tatal sau a spus ,dar sa am rabdare . Ce pot eu sa fac intr-o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: pallacra , utilizator 13:23, 10 Februarie 2010
buna ziua!
nu prea se poate face nimic.
dar ati vazut vreun act incheiat intre tatal copilului si fratele sau?
Puteti sa incercati sa atacati in instanta pentru anulare, actul de vanzare-cumparare incheiat, invocind lipsa consimtamantului (cu probe care sa ateste intentia tatalui copilului dvs., pe cat posibil mai apropiata de momentul mortii, de a lasa averea sa copilului sau si al dvs. ). Puteti incerca si o actiune in anulare invocind simulatia, respectiv faptul ca actul de vanzare cumparare invocat public ascunde in fapt un act de donatie ce este supus rezervei succesorale la care are dreptul copilul. (art.1175 C.civ.) Functie de situatia concreta in care un rol deosebit de important il au posibilitatile probatorii, vor trebui alese caile, tactica, tehnicile si mijloacele adecvate.
Contactati un avocat specializat indicindu-i cateva din cele aratate si mai ales toate detaliile spetei si va sti sa va consilieze in sensul dorit.
Succes!
da ,stiu sigur ca a facut acte pe 4 spatii comerciale fratelui sau ,insa de restul nu stiu nimic.ar mai fi 3 autoturisme, o casa ,un apartament si un teren a carui suprafata nu o cunosc ,dar e destul de mare.asa cum am mai spus, ceva nu este in regula deoarece ma suna din cand in cand si face diferite afirmatii. intr-o zi a spus sa ma pregatesc sa merg la notariat sa faca acte pe un spatiu ,apoi a sunat si a spus ca vrea sa-l dezgroape pe fratele sau pentru a face un test ADN desi acest test a fost facut tot la presiunea fratelui sau. situatia ma depaseste ,chiar nu stiu ce sa fac .am fost la notariat fiindca tatal copilului asa ma sfatuia sa merg la dumnealui ,acolo nu am fost deloc lamurita.eu ma gandeam sa-l dau in judecata ,dar nu stiu exact ce sanse am .
multumesc frumos ,domnule Zaharia.
buna ziua!
mergeti la primarie si solicitati anexa 24, sa vedeti ce bunuri mai sunt pe numele defunctului.
oricum trebuie mers la primarie, trebuie anuntata Autoritatea tutelara, care ii va desemna fiului dvs un curator.

Alte discuții în legătură

Mostenire gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna, parintii mei vor sa ne lase apartamentul lor cand ei nu vor mai fi, jumate-jumate, mie si fratelui meu. problema este urmatoarea: fratele meu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vinzare sau donatie !? sleo sleo buna ziua tuturor ! ca mai tot romanul mai devreme sau mai tarziu te lovesti de acte,notar ,etc. se poate sa primesc si eu un sfat sau chiar o ... (vezi toată discuția)
Mostenire, nedeclarare succesibili Popescu Nadia Popescu Nadia Buna seara Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac .In urma cu 2 ani mama mea a decedat ea a fost casatorita de 2 ori din prima casatorie m-a avut pe mine si ... (vezi toată discuția)