avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale aga extraordinara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

aga extraordinara

ce valabilitate are o hotarare aga extraordinara in situatia in care in actul constitutiv se precizeaza foarte clar ca subiectul care a facut obiectul acestei hotarari se aproba de catre aga si nu de aga extraordinara ?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 08:52, 11 Februarie 2010
..daca s-a inregistrat AGA la onrc si s-a pronuntat asupra mentiunilor inscrie se poate declara numai recurs de catre asociati sau administratori, in termen de 15 zile de la pronuntare.
multumesc pentru raspuns. daca totusi s-a depasit termenul de 15 zile si unul dintre cei doi asociati semnatari doreste sa conteste aceasta hotarare, ce este de facut ?
In scopul ocrotirii intereselor creditorilor societatii si ale actionarilor, este permis ca AGEA sa ia decizii care intra in competenta AGOA (deoarece pentru AGEA sunt prevazute cerinte de cvorum si majoritate mai mari decat la AGOA).
si nu este si o obligatie sa fie facuta o convocare prealabila, sa existe o informare asupra subiectelor de discutie, asupra locatiei ?

daca subiectele discutate erau de competenta AGOA de ce s-au discutat si aprobat in AGEA ?
curier a scris:

si nu este si o obligatie sa fie facuta o convocare prealabila, sa existe o informare asupra subiectelor de discutie, asupra locatiei ?


Bineinteles ca aceasta obligatie exista.
Dar .... art. 121 Legea nr. 31/1990 spune urmatoarele: " actionarii reprezentand intreg capitalul social vor putea, daca nici unul dintre ei nu se opune, sa tina o adunare generala si sa ia orice hotarare de competenta adunarii, fara respectarea formalitatilor cerute pentru convocarea ei.''


curier a scris:

daca subiectele discutate erau de competenta AGOA de ce s-au discutat si aprobat in AGEA ?


Aici trebuie sa-ti raspunda actionarul ''semnatar'' care a participat la adunare si acum contesta hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)
Administartorii pot fi revocati numai de adunarea generala ordinara ? arlandh arlandh Sunt actionar la un SA si am solicitat CA convocarea adunarii generale extraordinare avand ca ordine de zi revocare administratori, revocare cenzori, alegere ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat administratori sa brand dg brand dg Am fost administrator la o Societate pe Actiuni, madadul a expirat de curand.Societatea nu mai are activitate comerciala de doi ani cu acordul actionarilor ... (vezi toată discuția)